home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Fontos a nemzeti kisebbségek képviselete az Európai Parlamentben 
Pannon RTV
2024.04.09.
LXXIX. évf. 14. szám
Fontos a nemzeti kisebbségek képviselete az Európai Parlamentben 

A Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorának vendégeként dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke többek között arról beszélt, fontos, hogy a nemzeti kisebbségeknek legyen képviselőjük az Európai Parlamentben, így az is, hogy a vajdasági magyarságnak is legyen képviselete. Vicsek Annamária, a VMSZ politikusa, befutó, nyolcadik helyen szerepel a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelölti listáján.

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, Vajdaságban arra fogják buzdítani az embereket, hogy vegyenek részt az európai parlamenti választáson, és a Fidesz-KDNP-re adják le levélszavazatukat. Ez nem csak az érdekképviselet, hanem a közös értékrend miatt is fontos. Egyáltalán nem mindegy az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje, illetve a Fidesz-KDNP listája hány tízezer szavazatot fog szerezni Vajdaság területén.

A másik téma a műsorban az új szerb kormány megalakulása volt. Mint ismeretes, a határidő május 6-a. A VMSZ elnöke szerint a legvalószínűbb, hogy közvetlenül a május elsejei ünnepek előtt alakul meg az új kabinet, a következő hetekben pedig felgyorsulnak az események, és a megalakulást megelőzően a koalíciós tárgyalásokat is lefolytatják

Dr. Pásztor Bálint a meggyilkolt kétéves kislány esete kapcsán a szerb államfő javaslatáról is beszélt, amely a halálbüntetés újboli bevezetésére vonatkozik. Kifejtette, megalapozott a halálbüntetés visszaállításának a gondolata, és Danka Ilić esete után a szerbiai polgárok túlnyomó többsége támogatná ezt a felvetést, de ugyanakkor azt is világosan kell látni, hogy Szerbiát az Európa Tanács tagországaként olyan nemzetközi egyezmények kötelezik, amelyek lehetetlenné teszik, hogy a halálbüntetés visszaállítható legyen.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..