home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Folytatódnak a tiltakozó séták
2023.10.26.
LXXVIII. évf. 43. szám
Folytatódnak a tiltakozó séták

A Za Martinu – Martináért elnevezésű polgári csoport tiltakozó összejövetelt szervezett Topolyán a kislányért és visszakerüléséért az Ozorák családhoz. A felszólalók szorgalmazták Martina hazatérését, Topolya Község Szociális Központja igazgatónőjének a leváltását – az erre vonatkozó petíciót a helyszínen alá lehetett írni –, valamint az örökbefogadásra vonatkozó törvények módosítását.

A megjelentek tettek egy sétát a város központjában, majd az Ozorák család tagjai is felszólaltak. Köszönetet mondtak az őket támogató embereknek, és hangsúlyozták, nagyon szeretnék, ha a kis Martina ismét velük lenne.

A négyéves Martina és az Ozorák család története nagyon sok ember érdeklődését keltette fel, akik elítélik a Szociális Védelmi Központ igazgatónőjét és munkatársait, mert elvették a nevelőszülőktől a kislányt, aki 9 napos kora óta a család része, és örökbefogadó szülőknél helyezték el.

A nova.rs értesülése szerint Martina Szabadkán van, más tájékoztatási eszközök pedig az örökbefogadó házaspár nevének a kezdőbetűit és az életkorát is közölték, emellett egy elhomályosított videófelvétel is megjelent róluk. Az örökbefogadók elutasítják az őket ért vádakat, és arra hivatkoznak, hogy minden törvényesen történt. Elmondták, a kislány jól van, vidám és elfogadja őket.

A séták szervezői a céljaik teljesüléséig a tiltakozás folytatását jelentették be.

Forrás: Magyar Szó, nova.rs, Pannon RTV

Fotó: IC/TK Facebook-oldal  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..