home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Folytatódik az Aqua Park építése
Szakáll Laura
2022.06.27.
LXXVII. évf. 25. szám
Folytatódik az Aqua Park építése

Folytatódnak a palicsi Aqua Park építési munkálatai, az ehhez szükséges feltételeket ugyanis sikerült biztosítani. Minden akadály elhárult, folytatódhat a beruházás — jelentette be Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke, a Palics Park Kft. közgyűlési elnöke az építkezésnél megtartott sajtótájékoztatón. A Palics turisztikai vonzerejéhez egész évben hozzájáruló komplexum várhatóan fél éven belül, az év végéig vagy a jövő év elejéig elkészül.

— A Palics Park Kft. aláírta a szerződést a kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési minisztériummal, ugyanis a kormány múlt heti döntése értelmében rendelkezésre áll az a 230 millió dinár, amelyből a munkálatok folytatódhatnak — mondta Pásztor István. — Ezzel párhuzamosan megteremtődtek a feltételei annak, hogy a szerb költségvetés módosításában, amely valószínűleg az ősz folyamán következik be, betervezésre kerüljön még 4 millió eurónyi dinár-ellenértékű összeg, ami köztársasági forrásból lesz biztosítva, plusz a szabadkai költségvetésben rendelkezésre álló mintegy 1 millió euró dinárellenértékéből be tudjuk fejezni a munkálatokat. Az elmúlt másfél évet arra használtuk fel, hogy ezt a mondatot ki lehessen mondani. Itt nemcsak a pénzről van szó, hanem jelentős mértékben arról is, hogy el kellett hárítani mindazokat a műszaki, logisztikai, logikai mulasztásokat, amelyeket azok követtek el, akik ennek a beruházásnak a megvalósításához úgy ugrottak neki, hogy se a tervdokumentáció nem volt teljes, se az engedélyek nem voltak meg, se pedig a pénzelése ennek az egész fejlesztésnek akkor, amikor a beruházás elindult. Ezt sikerült az elmúlt másfél évben pótolni, köszönve a Palics Park vezetőségének, a köztársasági elnöknek, illetve az ő kabinetfőnökének, Kojić úrnak, aki sokat dolgozott annak érdekében, hogy ez a mondat ma itt kimondható legyen. Arra számítunk, hogy az elkövetkező mintegy fél évben, valamikor az év végéig, a jövő év elejéig ez a komplexum ki fog épülni, ez a mintegy 4 és fél hektáros terület gazdagodik azokkal a tartalmakkal, amelyeket terveztünk. Ez azt jelenti, hogy kívül négy medence volna, az épületben, amelynek a területe mintegy 3400 négyzetméter, összesen öt fürdőfelület állna rendelkezésre. Ennek a fejlesztésnek a megvalósulása azért is nagyon fontos Palics számára, mert egész évben egy folyamatos turisztikai vonzerőt tudna jelenteni, ami Palics és Szabadka város idegenforgalma szempontjából is nagy jelentőségű.

Palics emblematikus épületei egyébként az idén ősszel jubilálnak. A látképet meghatározó együttest, a víztornyot, a női strandot, a Vigadót és a zenepavilont száztíz éve, a szabadkai városháza felszentelésével egy napon adták át rendeltetésének.

Fényképezte: Dinovizija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..