home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Folytatódik a Pető András Főiskola fejlesztési programja
Tóth Lívia
2017.04.06.
LXXII. évf. 14. szám
Folytatódik a Pető András Főiskola fejlesztési programja

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke Zentán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy folytatódik a budapesti Pető András Főiskola és a Magyar Nemzeti Tanács komplex személyiségfejlesztési programja, amelyet a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő vajdasági gyermekek és felnőttek számára hívtak életre.

Az eseményen jelen volt dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora és Csuka Pál, a Kárpát-medencei konduktív pedagógiai fejlesztőprogram szakmai vezetője.

— A Pető András Főiskola szakemberei a tavalyi év decemberében három helyszínen, Zentán, Szabadkán és Kishegyesen végezték el az érdeklődők állapotfelmérést, majd az intézet konduktorai a kiválasztott családoknak háromhetes intenzív kurzust tartottak Zentán. A három korcsoportnak, gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szervezett foglalkozásra az egész Vajdaság területéről érkeztek az érintettek. Az együttműködés 2017-ben is folytatódik, az első háromhetes intenzív kurzusra Zentán kerül sor, majd a nyáron Szabadkán, az ősz folyamán pedig ismét Zentán — hallottuk Perpauer Attilától.

Csuka Pál, a Kárpát-medencei konduktív pedagógiai fejlesztőprogram szakmai vezetője elmondta, a tavaly végzett fejlesztés eredménye az lett, hogy az akkori résztvevők 100 százaléka visszajelentkezett az idei programra is, ami egy kis helyhiányt okoz, de ezt sikerül megoldaniuk.

— Zentára április 24-én érkeznek ismét a konduktorok, akik a gyermekek és a felnőttek fejlesztését három héten át végzik, ezúttal két helyszínen, az Alkotóházban és a Szép utcai óvodában. A 24-ei és 25-ei rendelésre, tanácsadásra még jelentkezhetnek az érdeklődők.


Csuka Pál, dr. Zsebe Andrea, Perpauer Attila (a szerző felvétele)

Dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora megköszönte az MNT-nek és Zenta önkormányzatának, hogy most már folyamatosan fenntartja ezt a lehetőséget és két újdonságról számolt be, amelyekről vajdasági látogatása során tárgyalt többek között az MNT elnökével is.

— A Pető András Főiskola összetett intézmény. Alapszakon, jelenleg budapesti központtal, nyolc féléves konduktorképzés folyik nálunk, ahol a jövő szakembereit neveljük. A vajdasági projektum már olyan eredményeket produkált, hogy a mi hallgatóinknak is részvételt biztosítunk benne. Ezzel lehetőséget adunk nekik arra, hogy megismerjék az itt folyó munkát, és ne csak a Magyarország határain belül folyó konduktív fejlesztésekből szerezzenek tapasztalatot, hanem az országon kívül megvalósuló programokból is. Az április 24-én induló projektben három konduktorhallgatónk is helyet kap. Egyébként a főiskolások olyan létszámban jelentkeztek, hogy pályázatot kellett kiírnunk. Az itt töltött idő a képzésük része lesz, a hallgatók a harmadik hét végén kisebb vizsgát tesznek, és az ott szerzett érdemjegy a félévi osztályzásuk része lesz.

Mivel azt látom, hogy Vajdaságban folyamatos igény jelentkezik a fejlesztő programjainkra, szakemberek kellenének, akik állandó jelleggel itt dolgoznának. Erről egyeztettem az MNT elnökével, mivel mi nyitottak vagyunk, és a képzéseinkben vannak olyan kapacitások, jövőbeni lehetőségek, amelyekkel akár ezt a problémát is áthidalhatnánk. A közös képzési együttműködésben a szakemberek hiányát is enyhíteni tudnánk.

A budapesti Pető András Főiskola és a Magyar Nemzeti Tanács következő komplex személyiségfejlesztési programjára a 063/78-87-417-es telefonszámon jelentkezhetnek az érintett családok.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..