home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Folytasd az anyanyelveden!
(—)
2013.05.15.
LXVIII. évf. 20. szám

Biztos úton az egyetem felé — jó szakmával a kezedben — mindezt magyarul!

Az újvidéki Mihajlo Pupin Villamossági Középiskola a felszereltségére és a kiváló munkafeltételekre alapoz. A tanításban korszerű számítógépes és kommunikációs felszerelést használunk, az interaktivitásra helyezzük a hangsúlyt, és igyekszünk az egyéni szükségleteknek megfelelően alakítani az oktatási folyamatot. A 2009. év végén az iskola magyarországi EU-s pályázat útján kapott 2 500 000 forintot a távközlési laboratórium felszerelésére, amely egyedülálló az országban. 2010 elején az iskola 1 000 000 forintos EU-s támogatást kapott számítógépes laboratórium felszerelésre. 2011 végén felszereltük a multimediális laboratóriumunkat és a stúdiónkat, ahol már készültek díjazott rövidfilmek és hangfelvételek. 2012-ben az MNT pályázatán nyert forrásokból befejeztük a multimediális laboratórium felszerelését.

Nálunk már megszokott módszer a multimediális anyagok használata, a tanárokkal való konzultáció, a tanárok és diákok e-mailes kommunikációja vagy akár az online-tesztelés.

A tanítás tantermekben, korszerű elektronikus felszereléssel ellátott szaklaboratóriumokban, korszerű számítógépekkel ellátott szaktantermekben folyik. A gyakorlati oktatást az új autoelektronikai szakosított műhelyünkben végezzük. Az iskolában internetközpont és diákklub is létezik, amely a tanulók rendelkezésére áll.

A testnevelési órákat két, a legszigorúbb követelményeknek megfelelő tornateremben és két fedett pályán (Lukovski Sportközpont) tartjuk.

Az iskola különösen büszke a tanulók sikereire: diákjai a községi, regionális és állami szintű versenyekről gyakran térnek haza első helyezéssel, a robotikai szakkör pedig egyetemi szintű világversenyeken ér el évek óta kitűnő helyezéseket.

Iskolánkban 12 szakkör működik, mint pl. a robotikai, programozási, rádió-amatőr stb. A sportszakkörök tagjai kiváló eredményeket érnek el országos és külföldi versenyeken is.

Szaktanárok

Szaktanáraink okleveles magyar villamosmérnökök és magiszterek. Diákjainknak pótórákat tartanak, rendelkezésükre állnak az órákon kívül, és segítenek az egyetemi felvételiben is.
Kérdéseitekre szívesen válaszolunk, írhattok a következő e-mail címre:
mpupin@open.telekom.rs

Szakkönyvek

2007-ben az iskola 700 000 forint értékben kapott 300 darab magyar nyelvű szakkönyvet (középiskolás, főiskolás és egyetemi szintű szakkönyvek), s ezek a diákok rendelkezésére állnak. E könyvek a legjobbnak számítanak a magyar szakirodalomban. (Van közöttük nemzetközi vonatkozásban is neves szerzőktől származó szakirodalom is magyar fordításban.)

Magyar tannyelvű tagozatok

Tavaly a négyéves magyar osztályba bekerült minden jelentkező, aki — akár minimális pontszámmal — átjutott a felvételi vizsgán. Iskolánk vezetősége mérlegeli annak lehetőségét, hogy a jövőben még egy magyar tagozatot nyit, mert az utóbbi két évben nagy volt az érdeklődés. A legsikeresebb jelentkező összesen 94 pontot szerzett. A magyar osztályokban teljes mértékben biztosítva van a magyar tannyelvű oktatás.

Számítástechnikai–elektronikai irányzat – magyarul

30 szabad hely — biztos beiratkozás.

Ha iskolánkba iratkozol, akkor te is tudni fogod:• összerakni a számítógépet • megállapítani a hibákat a számítógépben • számítógépes hálózatot létesíteni • programozni felhasználói programokban • videojátékokat programozni • adatbázisokkal dolgozni • PLC-ket és mikrovezérlőket programozni és működtetni • ismerni fogod a számítógépes rendszerek felépítését és működését • a számítógépes grafika és multimédia alapjait • az áramkör-szimulációkat számítógépen • sok más hasznos tudnivalót sajátíthatsz el, amellyel KÖNNYEN KAPHATSZ MUNKÁT • ha tovább akarsz tanulni, BIZTOS SIKER VÁR RÁD A FŐISKOLÁKON ÉS AZ EGYETEMEKEN!

A négyéves oktatás keretében a számítástechnikai ismereteken kívül a tanulók megfelelő alapokat szerezhetnek távközlésből, elektronikából és irányítástechnikából ahhoz, hogy a későbbiek során más, elektronikával kapcsolatos munkakörben is dolgozhassanak.

Elérhetőségeink:
21000 Újvidék
Futaki út 17.
Tel.: 021/421-566
www.etspupin.edu.rs
mpupin@open.telekom.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..