home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Földes Luca és Ördög Alen a dobogón
Király Mirella
2022.10.03.
LXXVII. évf. 39. szám
Földes Luca és Ördög Alen a dobogón

Idén sem okoztak csalódást a vajdasági lovasok Budapesten, a 15. Nemzeti Vágtán. Izgalmas futamok, kiváló eredmények születtek a Hősök terén megrendezett jubileumi lovas versenyen. Vajdaságot a Kishuszár Vágtán három, a Nemzeti Vágtán négy lovas képviselte, és a Nemzetközi Futamon Szerbia színeiben is vajdasági versenyző állt rajthoz.

Összesen 60 magyarországi és határon túli település lovasa vett részt a Nemzeti Vágtán, köztük Kishegyes, Temerin, Adorján és a tavalyi nyertes, Szabadka. A szombati előfutamokon mind a négy lovas jól szerepelt, egyedül Szőke Dániel, Adorján lovasa nem jutott be a középfutamba. A kishuszárok előfutamában Kishegyes, Orom és Oromhegyes lovasai álltak rajthoz. Közülük egyedül Kishegyes lovasa, a címvédő Erdei Anna Dorka futott be elsőként Bohóc nevű lovával, aki a döntőben kétszer is kiugrott, így a szabálytalanságért kizárták a döntőből. Győzelmet végül Harsányi Viktória, Békéscsaba lovasa aratott Kassim nevű lován.

A Nemzeti Vágta vasárnapi középfutamain Cékus Noémi és édesapja, Árpád egy futamba kerültek a sorsolás alkalmával. A futamgyőzelem azonban sem Szabadka, sem Kishegyes lovasának nem jött össze, így nem jutottak be a fináléba. Cékus Árpád a harmadik helyen, Cékus Noémi pedig ötödik pozícióban ért célba. Földes Luca egyedüli vajdaságiként, ráadásul első helyen jutott be a döntőbe Fantázia nevű lovával. Luca végig Őcsény lovasa, Németh János sarkában vágtatott, szoros verseny alakult ki, de a hajrában nem tudott előzni, így a második helyet tudta csak bezsebelni.

Megrendezték a Nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese Szerbia lovasa, Ördög Alen, korábbi Nemzeti Vágta-bajnok lett. Másodikként Szlovénia, harmadikként Magyarország lovasa, Farkas Dorottya ért célba.



Fotók: Király Mirella, Bodzsoni Péter és Nemzeti Vágta

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..