home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Föld napi program pénteken és vasárnap a Vadasparkban
2022.04.21.
LXXVII. évf. 16. szám
Föld napi program pénteken és vasárnap a Vadasparkban

,,Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – Ez az egyik jelmondata a Föld napja mozgalomnak. 1970 óta minden évben világszerte különféle rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a természeti környezet megóvására. Nem kivétel ez alól a Vadaspark sem, ahol két napon is várjuk a látogatókat a Föld napi programunkra: hétköznap az iskolai, óvodai csoportokat, vasárnap pedig a családokat invitáljuk egy játékra.

Április 22-én, pénteken óvodás és iskolás csoportok számára készülünk játékos feladatokkal délelőtt 9:00-11:30 között. A legjobban teljesítő 2 csoport tagjai különleges meglepetésben részesülnek, indiai orrszarvú (11.45-kor), illetve zsiráf (12.00-kor) etetésen vehetnek részt.

Április 24-én vasárnap pedig a családokat várjuk egy játékra, amely révén a természet védelmének szemszögéből fedezhetik fel a Vadasparkot. Azokat a gyerekeket, akik – akár szülői segítséggel is – helyesen oldják meg a belépéskor kapott feladványt, egy-egy kis, de édes jutalommal díjazzuk a természetvédelmi oktatóközpontunknál 10 és 16 óra között.

 

Zoo Típusú Találkozások – új állatokkal!

Több mint 10 éve indult a Vadaspark látványetetési programja, amelyet március közepétől november elsejéig tartunk, hétfő kivételével minden nap, napi 6 alkalommal. Az évek során egyre népszerűbbé vált ez a látványosság, amelynek része lett a pingvinséta éppúgy, mint a zenés fókashow. Tavaly összesen közel 52 ezer fős volt a nézettsége a Zoo Típusú Találkozásoknak, amely szám egyben a népszerűségét is mutatja a programnak. Ezek során nem csak aktívan láthatják a látogatóink az állatokat, hanem előadásokat is tartunk róluk, hiszen fő célunk, hogy ne pusztán mutatványokkal szolgáljunk, hanem oktassunk, neveljünk is, úgy, hogy közben állat és ember egyaránt jól érezze magát!

Ahhoz, hogy a program továbbra is népszerűek maradjon, igyekszünk azt évről évre új elemekkel, újabb állatok bevonásával színesíteni. Így bővült az ázsiai elefántok tréningjének a megtekintésével, az indiai orrszarvú etetésével az elmúlt években, és idén is újabb állatokat vontunk be. Többek között megmozgatjuk a gepárdokat, megismerkedhetünk az ecsetfülű disznókkal, bemutatkozik Artúr, az európai vidra is bemutatkozik, megetetjük a tevéket és az alföldi anoákat, valamint az ormányos medvék fellépését is megtekinthetjük. Érdemes a kilátogatás előtt megtekinteni a Vadaspark honlapját, azon szerepel a program időbeosztása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..