home 2024. február 25., Mátyás napja
Online előfizetés
Fókuszban — tizenhatodszor
Martinek Imre
2023.08.23.
LXXVIII. évf. 34. szám
Fókuszban — tizenhatodszor

Ez év újkenyér havának idusán (augusztus közepén) tartották meg Sándoregyházán az idei, sorrendben XVI. Ivanovo u fokusu elnevezésű fényképészeti találkozó eredményhirdetését.

Fókuszban. Egy település, melyben kitapinthatóan ölelkezik össze a régmúlt a csírájából már kitakarózott eljövendővel. Történik ugyan mindez látható módon, viszont...


Méhkaptáreffektus (Martinek Viktor fotója)

No, hogy azért mégse múljanak el nyomtalanul eme tranzíciós pillanatok, a helyi Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon és a Dunavac Fotócsoport szervezői összefogódzásával immáron tizenhatodik alkalommal valósul(hatot)t meg a fotósok ivanovai szakmai találkozója. Az a bizonyos tavaszi fotószafari, melyben ki-ki a saját ízlése és affinitása szerint választja meg a megörökítendőt. Ebből küld utána vissza egy-egy csokrot a szervezőknek. Zsűriztetésre. Megmérettetésre.

Magányosan /19.ŠM.62/ (Martinek Viktor fotója)

Az idei „fókuszálók” legsikeresebb alkotásaiból készült kompiláció az al-dunai falucska nagyboldogasszonyi faluünnepén a kultúrházban került a nagyérdemű elé. A (be)fogadó falu mindennapjaiba betekintést nyújtó, illetve ún. szabad témás versenykategóriákból kiválogatva. A rendezvény megvalósulását, a már nevezettek mellett, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság, Pancsova Város, Sándoregyháza Helyi Közössége, valamint a helyi Moša Pijade Általános Iskola védnökölte.


Az utolsó két szögbe kapaszkodva… (Martinek Imre fotója)

Jegyzetünk fényképei e cikk szerzőjének és Martinek Viktor pancsovai amatőr fotósok kiállított pályamunkáit mutatják be. Az alkotókat Biszak Zoltán sándoregyházi fotográfus, a rendezvény egyik létrehívója és elhivatott mozgatója kapta lencsevégre. 


Folytonosság (Biszak Zoltán fotója)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..