home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Fókuszban a turizmus
Tóth Tibor
2022.03.09.
LXXVII. évf. 10. szám
Fókuszban a turizmus

A magyarkanizsai Art Garni Hotelben átadták a Turisztikai Tiszavirág Díjakat, melyeket a Turisztikai Desztinációs Menedzsment negyedik alkalommal ítélt oda mindazoknak, akik meghatározó szerepet töltenek be a turizmus fejlesztésében és népszerűsítésében a község területén. Az idén a díjazottak között volt több községbeli rendezvény, étterem, vállalkozó, de a szervezők a médiára is gondoltak.

Koza Róbert, a Turisztikai Desztinációs Menedzsment elnöke köszöntőjében kiemelte, az elmúlt két év a koronavírus miatt nagyon nehéz volt, ezért az elismeréseket azoknak nyújtják át, akik ebben az időszakban a legjobbak voltak Magyarkanizsa község idegenforgalmának a fejlesztésében és népszerűsítésében.

2021-re vonatkozóan a következők kapták meg a Turisztikai Tiszavirág Díjat: az 5. alkalommal megrendezett oromi Malomfesztivál, a 47. alkalommal megtartott Nemzetközi Kajakregatta, mely egyúttal Kanyó Zoltán-emlékverseny is, a Vadászfesztivál, az Art Garni Hotel, az elmúlt évben rekordszámú látogatót jegyzett Tiszavirág Kemping, a Strand Békavár étterem, a tóthfalui Duna-makett, Sarnyai Csaba vállalkozó, a Tiszai Tangó tulajdonosa, kapitánya, a 2019-ben létrejött Hello Kanizsa turisztikai márkanév és Puskás Károly fotós, aki a község összes rendezvényén jelen van, és fotóival dokumentálja az eseményeket.


Sarnyai Csaba, a Tiszai Tangó kapitánya Újvári Zsomborral és Koza Róberttel

Az elismeréseket Koza Róbert és Újvári Zsombor, Magyarkanizsa Önkormányzatának tájékoztatással és idegenforgalommal megbízott tanácstagja adta át.

— 2021 folyamán megnéztük, kik voltak azok a szolgáltatók, vállalkozók, szervezők, akik a legtöbbet tettek hozzá Magyarkanizsa község turizmusának népszerűsítéséhez, fejlesztéséhez. Arra biztatnám az összes többi vállalkozót, szervezőt is, aki a turisztikai szakmában valamilyen módon részt vesz, legyen az szállásadó, étterem-tulajdonos vagy akár fesztiválszervező, hogy 2022-ben is tegye oda magát. Nagyon jó hírét viszik Magyarkanizsa községnek azok, akik elégedetten távoznak tőlünk, és szeretném, ha ez a jó hír, a községünket jellemző töretlen optimizmus a jövőben is megmaradna. A tavalyi év nagyon jelentős volt. Községünk elsősorban a gyógyfürdőről híres egész Szerbiában, de a fürdőn kívül a Tisza-parti kempinget emelném ki, mely nagyon fontos ékköve községünknek. A kemping telt házzal dolgozott, emellett nagyon sokan látogatták a szabadtéri medencénket, és rendezvényeinkkel sikerült még több embert a városunkba csalogatni. A község 2022-re vonatkozó idegenforgalmi terveit illetően elmondhatom, hogy már készülünk a szezonra, az infrastruktúra területén bizonyos fejlesztések vannak előirányozva. Az idén szeretnénk a Tisza-partot kibővíteni, újabb tartalmakkal megtölteni. Úgy gondolom, hogy a kiscsaládosoktól a nyugdíjasokig mindenki számára kellemes időtöltést ígérő helyszínt alakítunk ki az idén is — mondta Újvári Zsombor.

Lackó Róbert, Magyarkanizsa Képviselő-testületének elnöke gratulált a díjazottaknak, de a többi résztvevő munkáját is megköszönte, hiszen ők is hozzáadták azt a pluszt, amely Magyarkanizsát mint turisztikai központot magas szintre emeli.

Az esemény kötetlen beszélgetéssel, tapasztalatcserével ért véget.


A díjazottak

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..