home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Fokozottan ellenőrzik a traktorokat és a mezőgazdasági járműveket
2023.07.27.
LXXVIII. évf. 30. szám
Fokozottan ellenőrzik a traktorokat és a mezőgazdasági járműveket

A szabadkai közlekedési rendőrség közleményében olvasható, hogy a közlekedésbiztonság növelése érdekében, az elkövetkező időszakban fokozottan ellenőrzik a traktor- és más mezőgazdasági gépek vezetőit.  

Felkérik ezeknek a járműveknek a vezetőit, hogy szigorúan tartsák be a közlekedési szabályokat, rendszeresen végezzék el a jármű műszaki vizsgálatát, ellenőrizzék a fényjelző berendezéseket, valamint a vontatásra és a pótkocsi csatlakoztatására szolgáló készülékeket, használjanak sárga villogó fényjelzést éjszaka és csökkent látási viszonyok között.

Emellett felhívják a traktorosok figyelmét, hogy  megfelelő kategóriás jogosítvánnyal kell rendelkezniük, nem vezethetik ittas állapotban a járművet, valamint termőföldről és a földutakról a sarat ne vigyék fel az úttestre, és csak akkor kapcsolódjanak be a forgalomba, amikor meggyőződtek róla, hogy ezt biztonságosan megtehetik.  

Arról is szól a közlemény, hogy a járműhöz maximum két pótkocsi csatlakoztatható, amelyeken csak a forgalmi engedélyben megjelölt számú személyt szállítható.

Egyben felkérik a közlekedés többi résztvevőjét is, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, és fordítsanak kiemelt figyelmet a traktorok- és más munkagépek vezetőire.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..