home 2024. április 15., Anasztázia napja
Online előfizetés
Fokos zenekar — Bobula Ida: A mi határunk
2020.06.04.
LXXV. évf. 23. szám
Fokos zenekar — Bobula Ida: A mi határunk

A Fokos zenekar megalakulásáról, a kezdeti évekről több ízben hallhattak, olvashattak már. Sokszor meg lettek említve a közös gimnazistaévek, a barátság, a népzene iránti szeretet, mely mind része a zenekar első szárnycsapásainak. Egy dolgot azonban háttérbe szorított az idő: a megzenésített verseket.

A kezdetektől fogva párhuzamosan foglalkozunk megzenésített versekkel is. Évek óta tervezzük, hogy újra elővesszük a „fiókban porosodó” dalokat, ám az aktualitások, a sok népzenei ötlet megvalósítására szánt idő mellett mindig a második helyre szorultak vissza. Egy-egy koncerten, alkalmi műsorokban csendültek fel.

Aztán elérkezett 2020. Az előző évekhez hasonlóan nagy tervekkel, sűrű beosztással indultunk neki, egy olyan dolog történt azonban, amelyre senki nem volt, nem is lehetett felkészülve: világjárvány. A rendezvényeket és a fellépéseket lemondták, így váratlanul annyi szabadidőnk lett, amennyi az utóbbi években soha, sőt talán ennyit nem is szerettünk volna magunknak. De ekkor kinyílt az a bizonyos fiók. Elővettük, leporoltuk a régi, olykor befejezetlen darabokat, új lelket leheltünk beléjük. Elkészítettük az első énekelt verseket tartalmazó lemezünk anyagát, melynek külön aktualitást ad a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója.

A járvány miatt ugyan elmaradnak a Trianon-emlékműsorok, a megemlékezések, viszont hiánypótlóként és tiszteletünk jeléül megjelentetjük a zenekar első videoklipjét, mely egyúttal az új lemez beharangozója is. Bobula Ida A mi határunk című verse beszéljen helyettünk: „Az Istené az igazi határ!”

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..