home 2024. július 25., Kristóf napja
Online előfizetés
Főhajtás — a szabadságért vívott harc dicső napjának emléke előtt
Martinek Imre
2023.03.15.
LXXVIII. évf. 11. szám
Főhajtás — a szabadságért vívott harc dicső napjának emléke előtt

Emlékeztünk.

Főt hajtottunk, és bár eleve hatalmas volt a kísértés megannyi „élő bejelentkezéshez”, az okostelók is (jobbára) a zsebekben maradtak. Fiaink és leányaink anélkül is elmondtak mindent helyettü(n)k. Akkor és ott.

Azokról a dolgokról, melyek (alap)ismeretét — „Mit kíván a magyar nemzet…? — bár (nagy)szüleik a lehető legritkább esetben kaphatták meg annak idején, a lehető leghitelesebben tolmácsolták. Minden egybegyűlt felé, kortól és nemtől függetlenül. Kezdődött mindez a falu Kistemetőjében, név szerint Vargha Ferencz helybéli honvéd felújított síremléke előtti főhajtással, illetve folytatódott a József Attila Művelődési Otthon kistermében megtartott emlékesttel. Kikelet havának tizennegyedik napján. Torontálvásárhelyen.


A fényképeket a szerző, illetve Antal Dávid készítette.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..