home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Főhajtás Palicson 1956 hősei előtt
Fehér Márta
2020.10.23.
LXXV. évf. 43. szám
Főhajtás Palicson 1956 hősei előtt

A nemzeti ünnep délelőttjén Pásztor István Aleksandar Vučićtyal tárgyalt

Ünnepi műsorral, koszorúzással emlékeztek október 23-án az 1956-os emlékműnél a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében. A vajdasági magyar központi ünnepség után Pásztor István elnök az újságíróknak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: az egyéni, nemzeti közösségi szuverenitás nem más, mint alakítani az embernek a saját sorsát, döntéseket hozni, döntéshozási helyzeteket teremteni és vállalni, partnereket vállalni, érdekeket képviselni, azok megvalósításáért partnerekkel csatasorba állni.

A VMSZ elnöke péntek délelőtt találkozott Aleksandar Vučić szerb államfővel, a Szerb Haladó Párt elnökével. A két párt a jövő hét közepe táján írja alá a koalíciós megállapodást — jelentette be Pásztor István.

— Nem maradt már nyitott kérdés, véglegesíteni kellett azt, amiben hetekkel, hónapokkal ezelőtt megállapodtunk. Hálás vagyok a Szerb Haladó Párt elnökének, mert újból annak tette tanúbizonyságát, hogy érti a szándékunkat, igényeinket, és ebben partner kíván lenni. Ez a partnerség kölcsönös, mert az ország felemelkedése a mi érdekünk is, és úgy akarjuk az ország felemelkedését, hogy abban mi, magyarok, egyénileg és közösségileg is boldogulni tudjunk, és meg tudjunk maradni. Ez megőrzi a létező hosszabb távú együttműködés lehetőségeit. Bolond időket élünk, nemcsak a vírus miatt, hanem amiatt is, ami itt Európában történik. Nemcsak Szerbiában, hanem úgy egyáltalán, a magyarok és a szerbek egymásra vannak utalva, partnerkapcsolatot kell hogy építsenek, hogy erősítsék Európa érdekeit.

A megállapodás elemeit saját testületei — a Tanács és az Elnökség — előtt a VMSZ ma, a Szerb Haladó Párt pedig a hétvégén vagy a jövő hét elején verifikálja.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..