home 2024. június 16., Jusztin napja
Online előfizetés
Fociimádók
Bacsik Lőrinc Natália
2024.05.24.
LXXIX. évf. 21. szám
Fociimádók

Nemrégiben hat focimérkőzést nézhettek meg az érdeklődők Magyarcsernyén, az öregfiúk kispályás labdarúgótornáját tartották meg ugyanis a Roham futballpályáján.

A szervezők elmondták, Magyarittabén a Téli Találkozó idején egy kötetlen beszélgetésen merült fel az ötlet, hogy a közép-bánáti helységek (Muzslya, Magyarittabé, Torda és Magyarcsernye) valamikori focisai, vagy csak a sport kedvelői, barátságos mérkőzéseket játsszanak egymással. Ez egy jó alkalom a találkozásra, és így is erősíthetik a települések egymás közti kapcsolatát.

Puskás János (Muzslya): Nagyon jó, hogy havonta egyszer találkozunk, minden hónapban ugyanis más település ad otthont a focitornának. Először Muzslyán, majd Magyarittabén, aztán Magyarcsernyén játszottunk, a következő házigazda Torda lesz. Tervünk, hogy bővítsük a részt vevő települések számát. Lehet, hogy hamarosan Szaján és Székelykeve is csatlakozik hozzánk. 9-en jöttünk Muzslyáról. Nem igazán tudtunk edzéseket tartani, mert mindenki elfoglalt a hétköznapokban, de így is ezüstérmesek lettünk, aminek nagyon örülünk. Kezdetben, az első tornán nem volt játékvezető, de rájöttünk, hogy erre mégis szükség van, mert bármennyire is barátságosak a meccsek, mindenki győzni szeretne, és a semleges bíró döntéseit könnyebb elfogadni.


Bacsik Attila felvétele

Kerekes József (Magyarittabé): — Mi 8-an jöttünk, nehéz volt összeszedni a csapatot, mert a faluban lakodalom van, és többen oda hivatalosak. Ittabén tavaly indult újra a focicsapat, és ez új lendületet ad közösségünknek. Az öregfiúk csapatában is a többség régen aktívan focizott, és látszik, hogy örömmel rúgnak újra a labdába. Nyáron majd valószínűleg az esti órákban tudjuk megtartani a mérkőzéseket, mert akkor érnek rá jobban az emberek. Magyarittabén meg van oldva a pálya kivilágítása. Nálunk tizenhét évig volt éjjeli, kis focitorna, mely sajnos megszűnt, de szeretnénk újra megszervezni.

Lázár Jenő (Torda): — Tordán jelenleg nincs sportélet, amit nagyon sajnálunk, de szerencsére a fiataljaink eljárnak edzeni Magyarcsernyére, Magyarittabére, Szentmihályra. 8-an jöttünk most, főleg fiatalok. Elnézést is kértünk a szervezőktől, amiért túl fiatal a csapatunk, de az idősebb játékosok az egyéb elfoglaltságaik miatt otthon maradtak. Én fiatalon is játszottam, középpályás voltam. Nehéz megszervezni az edzéseket, de mire Torda lesz a házigazda, addigra remélem, jobban fel tudunk készülni.

Vastag Attila (Magyarcsernye): Nagyon szeretem a focit, edző is vagyok a szabadidőmben. Ez a focitorna nagyon jó dolog, összehozza az embereket, na meg a mozgás is szükséges. A pálya 40 × 20-as, 5 × 2-es kapura játsszuk, 5 + 1-en vagyunk a csapatban. Tegnap munkaakciót szerveztünk, összerakodtunk, elkészítettük a pályát. 

A mérkőzések után a résztvevőket közös ebéd várta, melyet Megyeri László készített el.

Ami az eredményeket illeti, a tordai csapat lett a bronzérmes, a muzslyai az ezüstérmes, a magyarcsernyeiek pedig az aranyérmesek. A legjobb kapus, Balázs Dezső, a csernyei Roham csapatából került ki, valamint Živković Alexandar, a legjobb góllövő is a házigazda csapat tagja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..