home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Foci 2023 percen át
Tóth Tibor
2023.11.25.
LXXVIII. évf. 47. szám
Foci 2023 percen át

Harminchárom csapat részvételével szombat délelőtt kilenc óra után megkezdődött a 2023 perces foci elnevezésű kispályás labdarúgó-torna, amelynek a zentai sportcsarnok ad otthont.

A megjelent képviselőjelölteket, a városvezetőket és a sportolókat elsőként Sörös Andor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy a rendezvénysorozat még 2016-ban Bácsfeketehegyen, akkor még értelemszerűen, 2016 perces foci elnevezéssel indult. Hét évvel ezelőtt kevesebb csapat vett részt a tornán, az évek során azonban egyre népszerűbbé vált a rendezvény és a most benevezett 33 csapat rekordnak számít a torna történetében.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, a VMSZ köztársasági listavezetője kiemelte, hogy ez a kampányidőszak legsportosabb rendezvénye és viccesen megjegyezte, mennyire örül annak, hogy a nyakkendős ruházatot megkövetelő események mellett, végre kényelmesebb öltözékben is megjelenhet, és népszerűsítheti a Real Madridot is, mely a VMSZ után a második legkedvesebb intézménye.

— Elégedettséggel tölt el, hogy 33 csapat nevezett a tornára, amely két szempontból is nagyon jó: először is három meg három az hat, a másik pedig, hogy egy igen tömeges rendezvényről van szó, ahova nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarországról is neveztek csapatok. Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy mi fogunk győzni. A rendezvény komoly hagyományokkal rendelkezik. A tornának jövője van, ami azt bizonyítja, hogy a fiatalok érdeklődnek a közélet iránt, és a magyarságnak van jövője itt Vajdaságban. A 2023 perces foci történelmi napon kezdődik, ugyanis napra pontosan, 70 évvel ezelőtt a magyar labdarúgó-válogatott, az Aranycsapat, a londoni Wembley-stadionban 6:3-ra legyőzte az angol-válogatottat, amelynek ez volt az első veresége hazai pályán. A hamarosan pályára lépő fiataloknak kívánom, hogy az akkori játékosokról példát véve sikeresek legyenek az elkövetkező 2023 perc alatt. Minden tevékenység a VMSZ részéről azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok itthon tudjanak maradni, itthon érvényesüljenek, alapítsanak családot és legyen jövő, legyen utánpótlás — mondta Pásztor Bálint, majd mindenkinek jó játékot kívánva megnyitotta az eseményt.

A köszöntők után dr. Pásztor Bálint és Sörös Andor elvégezték a kezdőrúgást, amellyel a labda elindult 2023 perces, izgalmakban és nagy csatákban bővelkedő útjára. A torna vasárnap este ér véget.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..