home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Flyboard Magyarkanizsán
(T. T.)
2013.08.21.
LXVIII. évf. 34. szám
Flyboard Magyarkanizsán

A magyarkanizsai 32. úszó– és futómaraton alatt nagy érdeklődésre számot tartó flyboard (repülő deszka) bemutatóra is sor került. A gödöllői Ercsi Zsolt és a törökkanizsai Lévai Csongor több mint félórás bemutatóval kápráztatta el a közönséget. De mi is az a flyboard?

A szerkezetet egy jetski motorjához kell csatlakoztatni 18 méter hosszú tömlővel. Ennek a sugárhajtóműve biztosítja a vízellátást, amivel a repülő deszka — flyboard — a levegőben marad, legfeljebb 10 méter magasságban. A talpra csatolt deszkán két vízsugár biztosítja a tolóerőt, a kézben pedig a két kisebb vízsugár segíti a koordinációt a tanulási szakaszban, mint pl: a síbot. Amikor már az egyén magabiztosan irányítja a flyboardot, ez a kézi egység elhagyható.  A szerkezet kiötlője, Franky Zapata szerint a flyboard használata két perc alatt elsajátítható. Következő számunkban bővebben is bemutatjuk ezt a felénk még viszonylag ismeretlen sportágat. Addig csemegézzünk Szabó Attila felvételeiből, amelyek a Magyarkanizsán megtartott bemutatón készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..