home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2024.05.02.
LXXIX.. évf. 17. szám
Filmtabletták

Film készül A karácsonyi malacból — Megszületett az első ítélet Alec Baldwin ügyében — Keanu Reeves súlyos sérülést szenvedett

Film készül A karácsonyi malacból

Ha nem lenne azonnal egyértelmű, J. K. Rowlingnak, a Harry Potter-univerzum írónőjének másik meseregényéről van szó, mely 2021-ben jelent meg. Rowling kapcsán az utóbbi néhány évben inkább a botrányokról, a véleményvezérekről és a transzközösséggel szembeni sarkos véleményétől volt hangos a sajtó, ennek ellenére azonban az író továbbra is aktív, A karácsonyi malac pedig jó filmnek ígérkezik.


Képek: imdb.com

Rowlingnak egyébként van egy saját filmes cége, a Bronte, mely jelenleg is dolgozik a szerző másik, felnőtteknek szóló krimisorozatán, melynek címe Cormoran Strike. A Harry Potter alkotója ezeket egyébként nem a saját nevén, hanem Robert Galbraith álnéven jelentette meg. A karácsonyi malac egy kisfiú, Jack története, aki gonosz mostohatestvére miatt elveszíti kedvenc plüssmalacát, és egy varázslatos, beszélő „pótmalaccal” elindul, hogy megkeressék kedvencét. A film egyelőre még korai fázisban van. Ám addig is jó hír a Harry Potter-rajongóknak, hogy kedvenc történetük is új köntöst kap, az HBO megrendelésére ugyanis sorozatban tér majd vissza a Varázsvilág a kisképernyőre, előreláthatólag 2026-ban.

 

Megszületett az első ítélet Alec Baldwin ügyében

A kelléktáros Hannah Gutierrez-Reed éles fegyvert adott Alec Baldwin kezébe a Rust című western forgatásán — azaz ő töltötte meg a fegyvert, mellyel Baldwin halálosan megsebesítette az egyik operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint eltalálta Joel Souza rendezőt is. A bíróság úgy döntött, hogy a maximálisan adható legnagyobb büntetést szabja ki az ügyészség indítványa nyomán. A nő másfél év börtönt kapott, az ítélethirdetés pedig az új-mexikói Santa Fében volt április 15-én.

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés. A védelem felfüggesztett börtönt próbált elérni, a huszonhét éves Gutierrez-Reed tagadta bűnösségét, akárcsak a hatvanhat éves Alec Baldwin is, akinek júliusban tárgyalják majd az ügyét — a színészt ugyancsak gondatlan emberöléssel vádolják.

 

Keanu Reeves súlyos sérülést szenvedett

A Mátrix és a John Wick sztárja a Good Fortune című Aziz Ansari-film forgatásán szenvedett térdkalácstörést, amikor megbotlott egy szőnyegben, és hanyatt esett. A sérülés ellenére Reeves nem volt hajlandó leállni, abba azonban bele kellett egyeznie, hogy néhány salsajelenetet egy későbbi időpontban vegyenek fel. A Good Fortune-ban egyébként egy angyalt játszik majd, azaz egy időre maga mögött hagyja az akciófilmekben látott keményebbik énjét, bár szívósságát és kitartását áthozta a John Wick-filmekből.

Ansari, a rendező mesélt arról az amerikai filmes sajtónak, hogy a forgatást januárban kezdték meg, de már jó korán kiszivárogtak olyan fotók, amelyeken a színész mankókkal látható — ez pedig a legvadabb találgatásokat indította el a rajongók körében. Még egy hashtag, a #GetWellSoonKeanu is elindult a közösségi médiában. A People magazin által leközölt beszámolóban Ansari elmesélte, prózai oka volt a sérülésnek: a sztár megbotlott egy szőnyegben. A Good Fortune című vígjáték az idén jelenik meg a Lionsgate gondozásában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..