home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2024.04.11.
LXXIX.. évf. 15. szám
Filmtabletták

Bob Dylan élete a vásznon — A vadász éjszakája — Megérkezett az Alien: Romulus első kedvcsinálója

Bob Dylan élete a vásznon

Méghozzá a Dűne és a Szólíts a neveden! sztárjával, Timothée Chalamet-vel, James Mangold rendezésében. Ezúttal nem egy teljes élettörténetet látunk majd, ahogyan A nyughatatlanban, melyet szintén Mangold rendezett. Ez utóbbi, 2005-beli moziban Johnny Cash életét követhettük nyomon egészen a kezdetektől, A Complete Unknown inkább a legendás énekes és szerző életének egy izgalmas időszakát mutatja be, melyről még az sem biztos, hogy valóban így történt. A rendező egy podcastben mesélt arról, hogy a film egy óda lesz minden idők egyik legnagyobb hatású előadóművészéhez. 1961-ben New Yorkban játszódik a történet, Dylan éppen megérkezik a városba, majd a Greenwich Village-i folkszcéna fontos szereplőjévé válik. A filmben egyébként Chalamet mellett Edward Norton és Nick Offerman is feltűnik majd, a megjelenési dátum azonban egyelőre nem nyilvános. Interjújában Mangold arról is beszélt, hogy a Dylanről készült film legfontosabb célja, hogy a mai nézőknek bemutassa azt a gazdag és sokszínű kulturális, alkotói közeget, ahol Dylant megismerte a közönség. Chalamet egyébként ugyanazokkal a zenei mentorokkal és mozgásművészekkel dolgozott, akikkel Austin Butler is az Elvisben — az amerikai filmes sajtó már emiatt is a jövő évi Oscar-esélyesek között látja az A Complete Unknownt.

 

A vadász éjszakája

Mai, modern feldolgozást kap Charles Laughton 1955-beli bűnügyi drámája, A vadász éjszakája. Az eredeti filmben a főszerepet Robert Mitchum játszotta, az új verziót pedig Scott Derrickson rendezi. Egyelőre nem tudni, kik játszanak majd a legújabb verzióban.


Kép forrása: imdb.com

A forgatókönyvet maga Derrickson és C. Robert Cargill írják. A vadász éjszakája egy noir stílusú alkotás, melyben egy gyilkos, Ben Harper 10 000 dollár rejtekhelyének titkát bízza a gyermekeire, majd börtönbe vonul. Cellatársa mindenáron meg akarja tudni, hol van a pénz, de semmit sem tud kiszedni a férfiból. Miután kiszabadul, a gyerekeket veszi célkeresztbe, és Ben otthonához indul, mert meg van győződve róla, hogy a pénz ott van elrejtve. Derrickson eddigi pályafutása során igen sokféle mozit készített, köztük a legsikeresebb a Marvel filmes univerzum Doctor Strange-je.

 

Megérkezett az Alien: Romulus első kedvcsinálója

Ridley Scott 1979-beli klasszikusa, a Nyolcadik utas: a halál tökéletes keveréke volt a sci-finek és a horrornak, egy eredeti és vérfagyasztó idegennel. James Cameron már inkább az akciófilmek zsánerébe ültette át a történet folytatását. A bolygó neve: halál is kiváló volt a maga nemében, majd jöttek a jobb-rosszabb folytatások. Az idén azonban végre ismét a világűr csöndjébe utazunk, ahol senki sem hallja a sikolyainkat. Az Alien: Romulus első teasere minden nagy videómegosztón megjelent, ráadásul igazán feszült és ijesztő lett. Egészen a végéig nem látjuk az alient, azaz a xenomorphot, viszont már az első képsorok, a messziről hallható sikoltozás visszahozza Scott és Cameron alkotásainak hangulatát. Az arcra ugró lények is hátborzongatóak lettek. Bízzunk benne, hogy ez a lendület a filmnél is megmarad, erre pedig van némi esély. Az Alien: Romulus rendezője az a Fede Álvarez, aki a 2013-ban készült Gonosz halottat és a Vaksötét című horrort is rendezte, ezeket pedig nagyon szerették a nézők, illetve a szakma is elégedett volt velük.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..