home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2024.03.07.
LXXIX.. évf. 10. szám
Filmtabletták

Tarolt az Oppenheimer a BAFTA-n — Valentin-nap a moziban — Visszatér Gore Verbinski

Tarolt az Oppenheimer a BAFTA-n

A brit filmakadémia megelőzi a híres-hírhedt Oscar-gálát, és általában elég szépen jósolja meg az amerikai filmakadémia lehetséges befutóit. Az Oppenheimer eddig mindenhol megállíthatatlan volt, akárcsak az angolok esetében. Szinte papírforma volt a győzelem, de az is benne van a pakliban, hogy a britek a saját fiukat, azaz nemzettársukat részesítették előnyben.


Képek: imdb.com

Christopher Nolan lehengerlő mozija, mely a világ leghíresebb bombájának megalkotásáról szól, hét BAFTA-díjat zsebelt be. A forgatókönyv volt az egyetlen kategória, ahol nem a tudósról szóló életrajzi film lett a befutó. Az este másik nagy nyertese a Szegény párák lett, mely öt díjat kapott. Emma Stone lett a legjobb női főszereplő.

 

Valentin-nap a moziban

Vajon melyik film lett a szerelmesek kedvence? Elkészült a statisztika a Valentin-napi mozivetítésekről, melyek az idén azzal jártak az Egyesült Államokban, hogy a nagyobb bemutatókat csütörtök helyett már szerdán megtartották. Debütált a csajos Pókember-mozi, a Madame Web, melyben Dakota Johnson mellett Sydney Sweeney „domborított”. A film azzal a hátránnyal indult, hogy a nézők ezeket a karaktereket nem igazán ismerték korábban, ráadásul az sem rezonált jól a közönséggel, hogy egy Pókember-filmet nézhettek Pókember nélkül. A jelek szerint a Sony nem igazán tudja kezelni a képregényfilmek élő szereplős változatait, hiszen a Morbius sem muzsikált túl jól, illetve a Madame Web sem aratott sikert a kritikusok körében — és akkor még finoman fogalmaztam.

A Bob Marley életéről készült One Love című alkotás nagyot ment a szerelmesek napján, ez lett az első a tengerentúlon, és máris bőven visszahozta a gyártási költségeit. Az Argylle: A szuperkém mostanra sem kalapozott össze annyi pénzt, amennyit a készítők elvártak volna, a visszatérők közül viszont néhányan lassan, de biztosan meneteltek: a Wonka például mostanra átlépte a 600 millió dolláros bevételt.

 

Visszatér Gore Verbinski

A rendező neve egykor egyet jelentett a szakmai sikerrel, gondoljunk csak A Karib-tenger kalózaira vagy A kör című kultikus horrorfilmre. A Rango animációs mozi is meglehetősen jól szerepelt, majd jött egy-két kellemetlenebb bukkanó: A magányos lovas és Az egészség ellenszere sem sikerült túl jól, a filmek nagyon kevés pénzt hoztak a kasszára, ami aztán részben alkotói válságot is eredményezett Verbinskinél.

Majdnem egy évtizede, hogy legutóbb láttunk Verbinski-filmet, most azonban az amerikai szaksajtó szerint a lengyel származású, ötvenkilenc éves rendező, aki egyébként a Rangóért Oscar-díjat is kapott, végre újra dolgozik. A Good Luck, Have Fun, Don’t Die című alkotás egy akciófilm, melyben egy jövőből visszatért figura toboroz magának csapatot egy küldetés végrehajtásához. A főszerepben az Oscar-díjas Sam Rockwellt láthatjuk, illetve Zazie Beetz, Juno Temple és Michael Peña is megfordul majd a filmben. A forgatás az idén kezdődik a Dél-afrikai Köztársaságban, premierdátum pedig egyelőre nincs.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..