home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2024.02.15.
LXXIX. évf. 7. szám
Filmtabletták

A messiással zárul a Dűne? — „A Tombstone a valaha volt egyik legjobb western” — Milly Alcock az új Supergirl

A messiással zárul a Dűne?

Nem valószínű, hogy Denis Villeneuve több Dűne-könyvet rendez a második regény, azaz A Dűne messiása esetleges elkészítése után. A Dűne második része az idén március 1-jén kerül a mozikba. Az epikus alkotás Villeneuve 2021-beli filmjének folytatása, mely Paul Atreides történetét követi nyomon, aki bosszúhadjáratra indul a családja ellen elkövetett megsemmisítő merényletek miatt. A bosszú beteljesülése jóval látványosabb lesz a folytatásban, ráadásul a sztárok között továbbra is ott van Timothée Chalamet, Zendaya és Florence Pugh. A rendező egy interjúban mesélt a sorozat jövőjéről. Szavai szerint mindvégig ragaszkodott Frank Herbert regényíró eredeti elképzeléseihez, illetve hangsúlyozta, hogy mindenképp szeretné elkészíteni a második regény, azaz A Dűne messiása adaptációját is. Ezután viszont távozni szeretne, mivel az első regény kétrészes feldolgozását, illetve a második regényre vonatkozó terveit tökéletes és önálló minifranchise-nak tekinti.


Képek forrása: imdb.com

Jelenleg nincsenek konkrét tervek a második könyv megfilmesítésére, Villeneuve viszont minden további nélkül hajlandó lenne elkészíteni. Erre még nem kapott zöld fényt, a folytatás minden bizonnyal a hamarosan a nézők elé kerülő második epizód fogadtatásától függ. Bár a harmadik film jövője egyelőre bizonytalan, a tévéképernyőkre mindenképp érkezik a Dűne előzménysorozata, mely a Prophecy alcímet kapja, és Emily Watson, illetve Olivia Williams szerepel majd benne. Valya és Tula Harkonnent formálják meg, tízezer évvel Paul Atreides története előtt, a Bene Gesserit alapításának idején. Hogy pontosan mikor debütál ez a sorozat, egyelőre az írósztrájkok miatt még nincs kőbe vésve.

 

„A Tombstone a valaha volt egyik legjobb western”

A GQ magazinnak adott interjújában Kurt Russell lelkesen beszélt arról, hogy a George P. Cosmatos által rendezett, 1993-ban bemutatott Tombstone minden idők egyik legjobb westernje. A történet egy nyugdíjba vonuló sheriffről szól, aki az arizonai Tombstone-ban szeretné leélni az életét, terveit viszont egy csoport haramia zavarja meg. Kurt Russel mellett Val Kilmer, Sam Elliott, Bill Paxton és Michael Biehn is szerepelt benne. A GQ-interjúban Russell főképp a film örökségéről beszélt, többször is hangsúlyozva, hogy a Tombstone a legnagyszerűbb westernek egyike. Külön kiemelte a dialógusok erejét, melyekre máig emlékeznek a — főként amerikai — nézők, előszeretettel idézgetve őket. A Val Kilmerrel együtt töltött idejét is nagy alapossággal tárta fel. A színész mára már teljesen elveszítette hangját a gégerákja miatt. Kilmert legutóbb a Top Gun folytatásában láthattuk.

 

Milly Alcock az új Supergirl

A Sárkányok házában az ifjú Rhaenyra Targaryent alakító Milly Alcock kapta meg Supergirl szerepét a James Gunn-féle DCU-ban. Kara Zor-El története ez, aki a DCU-ban ezúttal saját filmet kap. Nem tudni, hogy a Supergirl: Woman of Tomorrow című moziban debütál-e majd az ausztrál színésznő, vagy már előbb, a Superman: Legacyben is láthatjuk-e, de ami biztos, hogy James Gunn több alkalommal is elragadtatással beszélt a fiatal színésznőről. A történet forgatókönyvét Ana Nogueira írja, rendezője azonban még nincs a filmnek. A sztori szerint Supergirl a Kripton bolygón marad, végignézve szülőhazája pusztulását — ezért a karakter is jóval sötétebb tónusú lesz az első beszámolók alapján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..