home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.11.23.
LXXVIII. évf. 46. szám
Filmtabletták

Jön a legújabb Szellemirtók — Enola Holmes 3. — Blade — az R besorolású Marvel-film 


Fotó forrása: fangoria.com

Jön a legújabb Szellemirtók

Minden idők egyik legjobb kultfilmje 2016-ban kapott először remake-et, ráadásul a feminizmus jegyében: az eredmény pocsék lett, sőt anyagilag is bukás. Harold Ramis sajnálatos halálával megteremtődött a folytatások lehetősége, mindaddig ugyanis olyan szerződés volt érvényben, amely szerint ha készülne egy újabb Szellemirtók-film, abban minden eredeti szereplőnek részt kellene vennie. A Szellemirtók: Örökség már jobban sikerült 2021-ben, úgyhogy azonnal elkezdték tervezni a folytatást is, Ghostbusters: Frozen Empire címmel. Az Örökségben több eredeti szereplő is megfordult, például Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson és Sigourney Weaver is, a munkafolyamat mégis arról maradt ismeretes, hogy a film az egyik legnagyobb áldozata lett a koronavírus-járványnak, többször is el kellett halasztani. A Frozen Empire pedig a hollywoodi sztrájkok miatt tolódik 2024 márciusára. Jason Reitman helyett ezúttal Gil Kenan rendezi a filmet, Kenan mellett azonban Reitman is beszállt a forgatókönyvírói feladatokba. Az előző epizód szereplői mellett pedig ismét visszatérnek majd az eredeti Szellemirtók színészei is.

Enola Holmes 3.

A szemünk előtt nő fel a Stranger Thingsben 11 néven megismert Millie Bobby Brown. A Netflixen futó sorozat főszereplője igyekszik maga mögött hagyni legismertebb szerepét, hogy újabb kalandokba vágjon bele. Vegyes, túlnyomórészt azonban mégis kedvezőnek mondható fogadtatásban részesült néhány éve az Enola Holmes nevű Sherlock Holmes-történet, melyben a legendás nyomozó csak másodhegedűs volt, és Henry Cavill személyesítette meg. A film forgalmazója, a Netflix, illetve a Legendary Pictures fejesei bizonyára látták a számokat, és elégedettek voltak a kosztümös-nyomozós ifjúsági filmmel, azt viszont ők is érezték, hogy a második részben már több időt érdemes szentelniük Sherlocknak. Jó döntés volt, hiszen ez a produkció is jól muzsikált a nézőszámokat tekintve, úgyhogy bejelentették a harmadik epizódot. Az Enola Holmes karakter egyébként Nancy Springer írónő tollából származik, és rendkívül népszerű Amerikában. A film bennfentesek szerint legkorábban 2024 őszén debütálhat majd a Netflixen.

Blade — az R besorolású Marvel-film

Mégpedig eddig a második. Ez a gyakorlatban sok vérben, erőszakban és káromkodásban is megnyilvánul, melyekkel eddig csak visszafogottan éltek Kevin Feige-ék. A Deadpool 3 lesz az első ilyen mozi a Marvel-moziverzumban, a következő pedig a Mahershala Ali főszereplésével készülő Blade, mely az egykori, Wesley Snipes által megformált vámpír hős újragondolt változata lesz. A filmet egyébként Yann Demange rendezi. Ő maga beszélt egy interjúban arról, hogy Blade karakterét szinte nem is lehetne vérmentesen, ártatlanul bemutatni, ahogyan az a korábbi filmeknél is elképzelhetetlen lett volna. Az új Blade-filmet eredetileg még 2019-ben jelentették be, azóta pedig rengeteg írót, rendezőt és egyéb fontos stábtagot is lecseréltek: ennek eredményeként valószínűleg majd csak 2025-ben mutathatják be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..