home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.09.21.
LXXVIII. évf. 36. szám
Filmtabletták

Shrek 5. — Késik a Dűne 2. része (is) — Meghalt Arleen Sorkin

Shrek 5. — Gesztesi Károly hangja nélkül

Már javában folynak a munkálatok a Shrek 5. epizódja körül, melyben várhatóan az eredeti szinkronszínészek térnek vissza, azaz Mike Myers, Cameron Diaz és Eddie Murphy is. Egyelőre egyébként egyikük sem írt alá a produkcióhoz, de viszonylag nagy rá az esély, hogy ez megtörténjen. A DreamWorks a Csizmás, a kandúr 2. sikerén felbuzdulva fél éve tett először utalásokat arra, hogy a rajongók nem maradnak 5. epizód nélkül. Az ikonikus magyar szinkronszínészek közül Gesztesi Károly sajnos nem térhet vissza Shrekként, mivel 2020. január 4-én elhunyt. Liptai Claudia, Gesztesi exfelesége mesélt arról egy interjúban, hogy a családot felkereste a magyar forgalmazó azzal a kéréssel, hogy egyezzenek bele Gesztesi hangjának mesterséges intelligenciával történő „újjáélesztésébe”. Magyarán engedélyre volt szükség ahhoz, hogy MI segítségével ismét Gesztesi Károly hangján szólaltassák meg Shreket. Ebbe a család nem egyezett bele, ezért új szinkronhang után kell nézniük a magyar forgalmazóknak. Liptai szavai szerint ez a megoldás hazugság lenne, és egyúttal a művészet halála is.


Kép forrása: Blikk.hu

 

Késik a Dűne 2. része (is)

Az eredeti premierdátum 2023 novembere lett volna, most azonban a Hollywoodban zajló kettős sztrájk miatt hivatalossá tették, hogy jövő márciusban láthatja majd a közönség Denis Villeneuve rendező epikus sci-fi-mozijának második részét. Mint ismeretes, az első résszel ellentétben a második már nem jelenik meg az HBO streamingfelületén, kizárólag moziban tekintheti meg majd a közönség. Jelenleg a Dűne 2. utómunkálatai folynak, a rendező szerint kereken zárja majd le a sztorit, illetve arról is beszélt, hogy sokkal érzelmesebb és akciódúsabb befejezést kapunk. Ez egy háborús film lesz — nyilatkozta Denis Villeneuve az amerikai filmes sajtónak. Visszatér majd Timothée Chalamet Paul Atreides karaktereként, illetve Zendaya is, aki szerelmét, Chanit formálja meg. A Harkonnenek elleni bosszú, a homokférgek megzabolázása és a fűszer megszerzése lesznek a történet második felének központi témái.

 

Meghalt Arleen Sorkin

Egyik legismertebb szerepe a Batman-univerzum Harley Quinnjének szinkronhangja volt. Az 1992-ben indult animációs sorozatban mutatkozott be az antihős Harley Quinn, akinek nemcsak a hangját kölcsönözte Sorkin, de éppen az ő egyik régebbi filmes alakítása ihlette magát a DC-karaktert is, aki mindmáig a legnépszerűbb Batman és Joker után. Sorkin 1955-ben született Washingtonban. Kabarékban lépett fel a ’70-es években, játszott egy mellékszerepet a Sylvester Stallone-féle Oscarban is, illetve 1984-ben Calliope Jones karakterét formázta meg az egyik legnépszerűbb amerikai sorozatban, az Életünk napjaiban. Ezt az alakítást Paul Dini is látta, aki az animációs Batman-szérián folytatott munkálatai során rá alapozta az új karakter, Harley Quinn megjelenését és gesztusait. Így jött létre az új szereplő, akihez magát Sorkint kérte fel szinkronhangnak is. A többi pedig már történelem. Sorkint és Quinnt olyannyira imádták a rajongók, hogy a karakter mindvégig a DC-sorozat része maradt, illetve nemrég Margot Robbie főszereplésével újra egész estés filmet szenteltek neki.


Kép forrása: ign.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..