home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.09.14.
LXXVIII. évf. 37. szám
Filmtabletták

Barbie megállíthatatlan — A védelmező 3. — Megfojtott virágok

Barbie megállíthatatlan

Most már hivatalos: a Barbie az idei év eddigi legsikeresebb filmje. Greta Gerwig mozija, melyben Margot Robbie és Ryan Gosling kelti életre a legendás Mattel-babákat, legyőzte például a Super Mario Bros.-t is, sőt olyan számokat produkált — eddig több mint 1,35 milliárd dollárt —, hogy az még a járványidőszak előtt is rekordnak számított volna. Nem kérdés, hogy a Warner valaha volt legsikeresebb filmje lett a Barbie, ami annak fényében is elképesztő teljesítmény, hogy a Harry Potter-sorozat legutolsó epizódját is le kellett előznie házon belül. Greta Gerwig rendező ráadásul jó úton halad afelé, hogy a legtöbb bevételt hozó, nő által rendezett film rekordját is megkaparintsa — ehhez a Jégvarázs 2. számait kellene még lepipálni, ami azért odébb van. Ez utóbbi animációs film egyébként világszerte 1,45 milliárd dollárt hozott, még 2019-ben. Megtörtént a streamingdebütálás is, szeptember 12-étől az Amazon Prime Videón is megnézhető a rózsaszínű szatíra, melyet nagyon lehet szeretni.

 

A védelmező 3.

Denzel Washington nem tud hibázni, és úgy tűnik, hogy még mindig imádják a nézők a The Equalizert. Ezeket a filmeket a John Wick-sorozattal együtt rendszeresen újranézik a környezetemben lévő fiatal vagy éppen középkorú férfiak, mert a tökös akciójelenetek és kemény szövegek miatt elájulnak tőlük — és mi tagadás, reneszánszát éli a legyőzhetetlen, sziklakemény hősöket felvonultató filmek műfaja, mely leginkább a ’80-as években működött igazán. A védelmező 3. az USA-ban az első hétvégén 42-43 millió dollárt kalapozott össze, Antoine Fuqua rendező (aki egyébként az Oscar-díjas Training Dayt is rendezte, azaz sokadszorra dolgozik együtt Denzel Washingtonnal) szerint folyamatosan nagy az igény a régi vágású, kemény akciófilmekre. Washington megismétli a különleges ügynök, Robert McCall szerepét, ezúttal Olaszországban száll harcba a helyi maffiával. Ő maga egyébként azt mondta, ez lesz az utolsó alkalom, hogy eljátssza ezt a szerepet. A The Equalizer, azaz magyarul A védelmező című akcióthriller egyébként az azonos című, ’80-as években bemutatott televíziós akciósorozat alapján készült.

 

 

Megfojtott virágok

Privát vetítés helyett globális bemutató: mindjárt itt van Scorsese új mozija. Modern westernként hivatkoznak a Megfojtott virágokra, melyben játszik Leonardo DiCaprio és Robert De Niro is. A megtörtént eseményeket feldolgozó film cselekményének középpontjában több oklahomai gyilkosság áll, melyet az osage törzs körében követtek el az 1920-as években, miután olajat találtak a földjein. A mellékszerepekben ott lesz még Lily Gladstone, Jesse Plemons, John Lithgow és Brendan Fraser is. Sokáig úgy volt, hogy csak limitált számú bemutatót terveznek a filmnek, ezzel kapcsolatban viszont az Apple Studios és a Paramount Pictures vezetői meggondolták magukat. Széles körben mutatják majd be, pedig eredetileg azt fontolgatták, hogy az Apple TV+-on lesz elérhető. Az Apple a nyilatkozata szerint kész támogatni a járványidőszak után a mozikat, ezért a prémiumtartalmakra fordított költségvetést is megnövelte. A Megfojtott virágokat az USA-ban október 20-án mutatják be, Magyarországon és Szerbiában pedig már október 19-én látható lesz.

 

 

Nyitókép: people.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..