home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.08.17.
LXXVIII. évf. 32. szám
Filmtabletták

Jöhet a Wonder Woman 3? — Sorozatos bukások a Disney-nél — Elhunyt Angus Cloud

Jöhet a Wonder Woman 3?

Nos, az eredeti terv egy kissé más volt. Mivel James Gunn és Peter Safran lett a DC Studios két vezetője, a Csodanő-projektumot is újragondolták. Az első hírek még arról szóltak, hogy maga Gal Gadot lesz a film társrendezője. Egyébként az is kétséges volt, hogy a felemás fogadtatású második rész után egyáltalán elkészülhet-e a harmadik epizód. Gadot azonban adott egy friss interjút a ComicBooknak, és megerősítette, hogy igenis ott lesz a harmadik részben, de a direktori feladatokat Safran és Gunn vállalták, ő inkább tanácsadóként/kreatív ötletelőként lesz jelen, amellett, hogy ismét magára öltheti a kosztümjét a Csodanő címszereplőjeként. Gadot először 2016-ban tűnt fel a szuperhős szerepében, még a Batman Superman ellenben. Ezután jöhetett a saját film, a Wonder Woman, illetve a COVID első évében, 2020-ban a Wonder Woman 1984. Mindkét filmet Patty Jenkins rendezte. Gunnék új megközelítése minden bizonnyal a karakternek is jót tenne.

 

Sorozatos bukások a Disney-nél

Öt nagy filmbemutatóval is készült az idei nyárra a Disney, ám ezek közül szinte egyik sem hozta a várt számokat. Mindez azért is kellemetlen, mert az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját Mickey egér anyacége. Folyamatosan óriási sikereket tudhattak magukénak, tavaly is kaszáltak az Avatar 2-vel, sőt az idén, a szezon elején A galaxis őrzői 3-mal is. Ezek után jöttek a kellemetlenebb bemutatók: A kis hableány, az Indiana Jones és a sors tárcsája, az Elemi és legutóbb a Kísértetkastély. Némi túlzással persze, de a nézők alig voltak ezekre kíváncsiak, még akkor is, ha a gyártási költségeket nagyjából be is hozták, talán A kis hableány muzsikált a legjobban. Az új Indiana Jones rekordösszegbe, 295 millió dollárba került, és nagyjából 360-at produkált világszinten, ezzel igen nagy bukásnak mondható.

A Pixar új filmje, az Elemi is nagyon gyengén nyitott: a 200 milliós gyártási költségek mellett kicsivel több mint 390 milliót kerestek vele — ez azonban még mindig kevés, hiszen legalább a két- és félszeresét kellene összekalapozni egy-egy produkciónak ahhoz, hogy sikeresnek ítéljék meg. A Kísértetkastélyban nagy nevekkel dolgozott a Disney, benne van Danny DeVito, Jared Leto és Owen Wilson is, ez a film azonban a 150 milliós befektetett összegből az első hétvégén mindössze több mint 30 millió dollárt hozott vissza, ami nem túl jó előjel. Hogy változtatnak-e a stratégián, egyelőre kérdéses. A Marvel-sorozatok kapcsán már felmerült különféle stratégiai döntések meghozatalának a lehetősége, a „kevesebb több” alapon. Lehet, hogy filmes fronton is hasonló átszervezésekbe kell fognia a Disney-nek.

 

Elhunyt Angus Cloud

Elsősorban az HBO sikersorozatából, az Eufóriából ismerhettük a huszonöt éves színészt. Egy drogdílert játszott, Fezco „Fez” O’Neillt, nem mellesleg kiválóan. Karaktere lassú beszéde, megfontolt és sztoikus személyisége ijesztően valóságos és meggyőző volt. Rendkívül tehetségesnek tartották, megjelent még a The Line és a North Hollywood című filmekben is, sőt egy új horroron is dolgozni kezdett volna nemsokára. Még mindig nem tudni, hogy a mentális betegséggel küzdő fiatal színész mitől halt meg — ennek részleteit sem a hatóságok, sem a család nem hozta nyilvánosságra. Bejegyzésükben azt írták, Angus különleges volt művészként, testvérként és fiúként is. Meleg szavakkal emlékezett rá Sam Levinson, az Eufória alkotója, illetve Sydney Sweeney és Zendaya is, akikkel két évadon át együtt játszott az Eufóriában.


Angus Cloud - nbcnews.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..