home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.08.03.
LXXVIII. évf. 30. szám
Filmtabletták

Lehetetlen rekordok! — „A legjobb film, amelyben valaha játszottam” — Késések, leállások a sztrájk miatt

Lehetetlen rekordok!

A Mission Impossible — Leszámolás (1. rész) Tom Cruise legújabb kasszasikere, világszinten özönlenek megnézni az emberek. Már az első öt napban 235 millió dollárt hozott nemzetközi szinten, Amerikában a becsült bevétel mintegy 80 milliónak felel meg. Az új rész sikeréhez, valamint az óriási érdeklődéshez nyilvánvalóan az is hozzájárult, hogy Tom Cruise legutóbbi mozija, a Top Gun: Maverick óriási sikert aratott. Pedig az új MI-epizód forgatása még azok között volt, amelyeket határozottan gátolt a COVID, valamint lenyestek a marketingköltségekből is. Az idei év rekordere, ez a diadal azonban feltehetően nem tart sokáig. Már a mozikban van ugyanis Christopher Nolan sötét történelmi drámája, az Oppenheimer, sőt Greta Gerwig Barbie-ja is.

 

„A legjobb film, amelyben valaha játszottam”

Ezt Robert Downey Jr. jelentette ki az Oppenheimer londoni díszbemutatója után. A sztárok egyébként nem győzik dicsérni a gigaprodukciót, így tett a Lewis Strauss karakterét játszó színész is. Ha belegondolunk, ez azért elég komoly kijelentés annak fényében, hogy Downey most először dolgozott együtt Nolannel.


Kép forrása:  imdb.com

A sztárt egyébként legalább három és fél éve nem láttuk filmen, legutóbb a Dolittle-ben szerepelt, addig viszont a Marvel-moziverzum egyik fő karakterét, Vasembert alakította. Christopher Nolan filmjét leginkább IMAX-ben érdemes megnézni, de a mozin kívül máshogy nem is igazán lehet, leszámítva a kézikamerás kalózfelvételeket. Ez az a film, amelyet bűn lenne ebben a formában „élvezni”. Az Oppenheimer majd csak az ősszel, azaz októberben vagy novemberben kerülhet fel bármelyik streamingplatformra, mindaddig kizárólag a nagyvásznon tekinthető meg.

Késések, leállások a sztrájk miatt

A mintegy 160 000 színészt és színésznőt tömörítő SAG-AFTRA nevű szakszervezet július 13-án jelentette be, hogy sztrájkba kezd, csatlakozva az Amerikai Írószövetség munkabeszüntetéséhez, hiszen az írók már két hónapja tiltakoznak. A sztrájkot egyébként éppen az Oppenheimer szereplői indították el, Cillian Murphy, Matt Damon és Emily Blunt, akik elhagyták a vörös szőnyeget. Leginkább a bérekkel és a megtépázott jogkörökkel elégedetlenek. Mivel nem tudnak megegyezni a nagy hollywoodi stúdiókkal, egyelőre bizonytalan, meddig folytatódik a munkabeszüntetés. Az amerikai filmes magazinok riportjai szerint máris több produkció leállt, mivel a színészek nem voltak hajlandóak megjelenni a forgatáson. Amely filmek biztosan bajban vannak, azok a következők: Deadpool 3., Gladiátor 2., Mission Impossible — Leszámolás (2. rész), Venom 3. és Brad Pitt nagyszabású Forma—1-es mozija. A következő Avatar munkálatai is szünetelnek, ezért nem biztos, hogy James Cameron előre meghatározott időrendje tartható marad a sci-fi-sorozat folytatásai esetében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..