home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.04.27.
LXXVIII. évf. 16. szám
Filmtabletták

Készül a Napóleon, és jön a Gladiátor folytatása — Scorsese újra játékidőrekordra készül

Készül a Napóleon, és jön a Gladiátor folytatása

Ridley Scott két történelmi drámát is forgat, a tény pedig, hogy már nyolcvan felett jár, egy kicsit sem zavarja. A Napóleont szinte már be is fejezte, de ennek bemutatása körül még számos kérdés volt, melyre azóta születtek válaszok. Amerikában november 22-én mutatják be a mozik, csak ezután kerül fel az Apple TV+-ra.

Az almás szolgáltató egyébként hasonlóan jár el Martin Scorsese új filmjével is: a Leonardo DiCaprio főszereplésével készülő Killers of the Flower Moon október 20-án jön a nagyvászonra, majd csak ezután lesz nézhető otthon, egyelőre nem tudni, hogy hány hónappal a mozis bemutató után.


Gladiator Twitter (Twitter)

A Napóleon esetében megérkezett az első, ténylegesen hivatalos kép is a filmből. Ridley Scott David Scarpa forgatókönyve alapján készítette nagyívű történelmi drámáját, Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby főszereplésével. Nagyon pozitívak egyébként az első kritikák, bár azt többen is leszögezték, hogy lesznek ugyan benne csaták és látványos tömegjelenetek, a film elsősorban Napóleon hatalomra jutásáról szól, illetve nagy szerepet kap benne a Joséphine-nel folytatott kapcsolata.

Ami a történelmi drámákat illeti, már a Gladiátor második részét is forgatja Scott. Kevés film ért el akkora pénzügyi és kritikai sikert, mint a 2000-ben bemutatott Gladiátor. Amikor a nézők már azt hitték, hogy az 1959-beli Ben-Hur vagy az 1960-beli Spartacus után már nem lehet gigantikus, római harcosokról és császárokról szóló filmet csinálni, Ridley Scott mindenkire rácáfolt. A legújabb hírek szerint 2024 novemberében folytatódik Maximus sztorija, az eddig bejelentett szereplők között Russell Crowe és Paul Mescal is ott lesz, ez utóbbi Luciust játssza majd. Várjuk az első előzetest, a Gladiátor 2. ugyanis néhány bennfentes szerint a természetfeletti irányába fordul majd — bízzunk benne, hogy ez csak kósza pletyka marad.

 

Scorsese újra játékidőrekordra készül

A már említett Killers of the Flower Moon Scorsese legújabb megaprodukciója, melyhez ugyancsak az Apple TV+ nyújtott anyagi hátteret. Cannes-ban mutatják majd be, a mozikban pedig október 6-án láthatják az amerikai, illetve remélhetőleg a magyar, sőt a szerbiai nézők is. Nem kerül fel azonnal az Apple TV+ streamingkínálatába, erre még bőven várni kell utána. Hogy pontosan mennyit, arról egyelőre nem mondtak semmit.


Killers of the Flower Moon (imdb.com)

A film David Grann Megfojtott virágok: Az amerikai bűnözés legsötétebb fejezete és az FBI születése című regényéből készült. Az 1920-as években Osage megyében próbál gyilkossági ügyeket felderíteni a Központi Nyomozóiroda, merthogy sorban ölik a helyi őslakosokat, miután kiderült, olajat fedeztek fel a földjük alatt.

Nagy költségvetésű westernként mutatták be Scorsese legújabb alkotását, melyben egyébként valódi sztárparádét láthatunk: Robert De Niro, DiCaprio, John Lithgow, Jesse Plemons és Lily Gladstone is megjelenik majd, sőt A bálnáért Oscar-díjat kapó Brendan Frasert sem hagyta ki Scorsese. A Killers of the Flower Moon egyébként már-már embertelen játékidővel bír: a Netflixre korábban elkészült Az ír 209 perce után legújabb alkotása mintegy 4 órás lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..