home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.03.23.
LXXVIII. évf. 11. szám
Filmtabletták

Meghalt Tom Sizemore — Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz — Dokumentumfilmet készítenek Elon Muskról

Meghalt Tom Sizemore

Március 3-án álmában érte a halál minden idők egyik legfoglalkoztatottabb, leginkább mellékszerepekben látott színészét, aki a filmek mellett a legendás videójáték-sorozat, a GTA Vice City című epizódjában a főhős szinkronhangja is volt. Sizemore agyi aneurizmában szenvedett, és már február 18-a óta kómában volt. Családja döntött a sorsáról. A színész 1961-ben Detroitban született, és általában keményfiúkat játszott a vásznon, gengsztert, rendőrt, illetve katonát. Láthattuk őt 1998-ban a Spielberg-féle háborús drámában, a Ryan közlegény megmentésében, ahol Michael Horvath őrmestert alakította. Több mint kétszáz filmben szerepelt, a többi közt a Wyatt Earpben, Az 57-es utasban, a Szemtől szemben című moziban Robert De Niro és Al Pacino mellett, illetve a Született gyilkosokban is. Nemrégiben a Netflix Cobra Kai című sorozatában is felbukkant. Kemény küzdelmet folytatott a kábítószerrel, sőt családon belüli erőszakért is elítélték 2003-ban. Minderről Larry Kingnek beszélt 2010-ben, amikor egyebek mellett arra is kitért, hogy metamfetamint, kokaint és heroint is fogyasztott rendszeresen, valamint számos magánéleti zűr övezte az életét.

 


Képek: imdb.com

 

Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz

Visszatér a mai negyvenes korosztály kedvenc gyermekkori pizzazabáló nindzsacsapata, élő szereplős borzalmak helyett ezúttal végre egy stílusosnak tűnő animációs filmben. A TMNT: Mutáns káosz első előzetese nézettségi rekordokat dönt, és szinte a semmiből robbant be. A Paramount és a Nickelodeon filmje eredettörténet is egyúttal, felbukkan majd benne April O’Neil is, az alaptörténet szerint pedig egy bűnszervezettel harcolnak majd kedvenc teknőceink — remélhetőleg Zúzóval az élen. Augusztus 10-én mutatják majd be a mozik, a rendező pedig A Mitchellék a gépek ellen című film direktora, Jeff Rowe és Kyler Spears lesz. A négy főhős hangját Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Nicolas Cantu és Brady Noon adják majd, illetve sok-sok sztár is felbukkan a filmben, többek között John Cena, Jackie Chan, Giancarlo Esposito, Seth Rogen, Paul Rudd és Ice Cube is.

 

Dokumentumfilmet készítenek Elon Muskról

Nem ez lesz az első, viszont állítólag a legszigorúbbra tervezik. Alex Gibney rendező szerint legalábbis. Musk, a Tesla, a Twitter és a SpaceX vezetője egyúttal a világ leggazdagabb embere is. Megosztó figura, aki mégis óriási hatással van világunkra. Méltatásoktól hemzsegő alkotások már bőven megjelentek róla, most azonban egy kissé árnyaltabb lesz a kép: ezúttal a Tesla önvezető autóinak baleseteiről, ezek eltussolásáról és egyéb, eddig csak ritkán emlegetett botrányokról lesz majd szó benne. Alex Gibney ismert kérlelhetetlen és őszinte stílusáról, gondoljunk csak a szcientológiáról vagy a Boris Beckerről szóló filmjére. Korábban Oscar-díjat is kapott a Taxi to the Dark Side című alkotásért, mely az afganisztáni háborúban történt vallatásokról és kínzásokról szólt. Másik ismert dokumentumfilmje az Enron: The Smartest Guys in the Room, mely korrupciós ügyekkel foglalkozott. A most készülő Musk-portrét a New York Times Presents sorozatban készítik, bemutatójának dátuma pedig egyelőre nem ismert.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..