home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.03.16.
LXXVIII. évf. 10. szám
Filmtabletták

Készülnek az új Gyűrűk Ura-filmek — A Színészek Céhe díjai — Tizenhat évet kapott Harvey Weinstein

Készülnek az új Gyűrűk Ura-filmek

David Zaslav vezérigazgató megválasztásával a Warner Bros. Discovery egyik első bejelentése Peter Jackson klasszikus trilógiájára vonatkozott, a rajongók nem kis örömére. Sőt, azóta további sajtóértesüléseket is közölt például a The Hollywood Reporter, melyek szerint egy Star Warshoz hasonló filmsorozatot terveznek a Warnernél, újabb trilógiákkal. Máris tudni lehet ugyanis, hogy a stúdió fejesei több filmre szóló szerződést kötöttek J. R. R. Tolkien jogutódjaival további művek adaptálásáról. Nem sokkal később pedig egy újabb közleményben már a rajongók teljes kiszolgálása és a minőségi tartalmak gyártása mellett tett hitet mind a New Line Cinema, mind pedig a Warner.

Mindeközben persze a riválisok sem szeretnék otthagyni a franchise-t, az Amazon Studios nagy sikerű szériája, A hatalom gyűrűi is tovább folytatódik ugyanis. Lépéselőnyben lesz azonban a Warner, mivel Peter Jacksont, a 2001 és 2003 között készült filmek rendezőjét is sikerült megszereznie, akit eredetileg az Amazon is felkeresett a saját sorozata miatt. Jackson azonban, úgy tűnik, marad az eredeti csapatnál. A Warner és az Amazon tehát osztoznak a megfilmesítés jogain, míg a Warner a trilógiából jól ismert Harmadkort, az Amazon viszont a több írói és művészi szabadságot nyújtó Másodkort dolgozhatja fel a jövőben. Ez utóbbit egyébként mindössze vázlatos formában írta meg Tolkien annak idején.

 

A Színészek Céhe díjai

A SAG Awards az egyik legprominensebb szakmai seregszemle, melynek díjai még a Golden Globe-nál is megbízhatóbbak szoktak lenni, ha az Oscar-latolgatásról van szó. Brendan Fraser egy tragikus sorsú, túlsúlyos fiatalembert játszik A bálna című filmben, és noha a Golden Globe-ot nem, a SAG Awards legjobb férfi főszereplőnek járó díját bezsebelte az idén. 2010-től fogva mindössze két olyan év volt, amikor nem e díj birtokosai lettek a legjobb férfi főszereplő Oscarjának tulajdonosai, tehát Fraser nagy esélyekkel indul. A Színészek Céhének szavazói a legnagyobb filmes díjakat kiosztó amerikai filmakadémia zsűrijében is benne vannak, így reprezentatív mintának is tekinthető a mostani eredmény. Ugyanezen a szemlén Michelle Yeoh lett a legjobb női főszereplő a Minden, mindenhol, mindenkor című, igazán egyedi hangvételű moziban nyújtott alakításáért. Ez utóbbi film egyébként a legjobb színészgárda díját is megkapta ugyanitt. A teljesség igénye nélkül: Jason Bateman az Ozarkért, Jennifer Coolidge pedig A Fehér Lótuszért kapott elismerést. A legjobb férfi szereplő egy tévéfilmben vagy minisorozatban Sam Elliott lett az 1883-ért, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Jamie Lee Curtisnek ítélték oda.

Tizenhat évet kapott Harvey Weinstein

Nem valószínű, hogy a hírhedt filmproducer valaha kijut a börtönből, Weinsteint ugyanis február 23-án ítélték újabb tizenhat évre, miután 2020-ban a New York-i bíróság már huszonhárom évet kiosztott neki, melyet a keleti parton kell letöltenie, többrendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt. A legújabb döntés szerint tehát Weinstein, miután leüli a huszonhárom évet a keleti parton, további tizenhat évre indulhat a nyugati parti börtönbe, Los Angelesbe. Az utolsó szó jogán Weinstein elmondta, továbbra is ártatlannak tartja magát, ügyvédei pedig azt hangsúlyozták, hogy több száz filmben működött közre, melyek milliókat szórakoztattak, illetve rengeteg színész köszönheti neki a karrierjét.

Weinstein 2017-ben került a figyelem középpontjába, mert több modell és színésznő is nemi erőszakkal, valamint zaklatással vádolta meg Amerikában és Európában is. Emellett az egész #MeeToo mozgalom az ő esetével kapott hírverést világszerte. Az ítélet szerint Weinstein visszaélt befolyásával, a védelem azonban arra alapozta a stratégiáját, hogy az áldozatok valójában tisztában voltak azzal, hogy mire vállalkoznak, és mindent a feljebbjutás, a protekció érdekében tettek.


Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..