home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2022.09.15.
LXXVII. évf. 36. szám
Filmtabletták

Elkaszálták a Resident Evilt — Top Gun - Maverick: továbbra is az egekben — Nem spórolnak az Andoron

Elkaszálták a Resident Evilt

Mindössze egyetlen évadot élt meg, béke poraira. A Netflix kaszája ismét lecsapott. Még a Weskert játszó Lance Reddick sem tudta elvinni a hátán az óriási vitákat és rajongói elégedetlenséget gerjesztő videójáték-adaptációt. A Resident Evilnek ez már a sokadik film- (ezúttal sorozat) változata volt, mostanra pedig már jogosan lehet az az érzésünk, hogy a népszerű videójátékok megfilmesítésére tett kísérleteken átok ül, vagy csak eleve kudarcra vannak ítélve. Hozzá kell tenni azonban, hogy a Resident Evillel eleve gondok voltak: a legfontosabb ezúttal is a diverzifikált szereposztás volt, emiatt pedig ismét egymásnak estek a nézők a közösségi médiában. Az időzítés sem tett jót: a sorozat a Stranger Things új évada után csak a második legnagyobb nézettséget generálta, három hét után viszont jelentősen lecsökkent iránta az érdeklődés. A Netflix döntésében persze az is közrejátszott, hogy a Resident Evil jelentős anyagi forrásokat igényelt a speciális szörnyeffektusok miatt, melyek ráadásul még csúnyácskák is lettek. Az idősíkok közötti ugrálásokat sem szeretik a Netflix nézői, ez már a Witcher első évada miatt is felhevült kritikai felhangokat eredményezett. A kockázat ezúttal nem volt kifizetődő a Netflix részéről. Lassacskán teljesen jogos lesz a kérdés: ha a Netflixről van szó, egyáltalán merjünk még bármit is elkezdeni nézni az új, saját gyártású szériák közül?

Top Gun — Maverick: továbbra is az egekben

Világszinten is rekordokat döntöget Tom Cruise repülős filmje, mely vitán felül az év legnagyobb közönségsikere. Az egyik legizgalmasabb adat a magyarországi vetítésekre és közönségsikerre vonatkozik, a Top Gun — Maverick ugyanis már az 500 000-es nézőszámot is meghaladta, ami egy Magyarország méretű állam esetében hallatlanul nagy siker. A ’80-as évek iránti nosztalgia és a lélegzetelállító látványvilág mind-mind hozzájárult ehhez. Az sem mellékes, hogy a film mostanra már a torrentoldalakra is felkerült kiváló minőségben, ennek ellenére a mozis szereplése töretlenül sikeres. Ezért is döntött úgy számos mozilánc, hogy újra műsorra tűzi. Az amerikai bevételek tekintetében a 700 millióhoz közelít, amivel szinte minden rekordot megdöntött, maga mögé utasítva a Bosszúállók: Végtelen háborút, sőt beverekedve magát a világ tíz, legtöbb pénzt hozó mozifilmje közé.

 

Nem spórolnak az Andoron

A Lucasfilm és a Disney nem áll meg a Star Wars-sorozatok gyártásában, a következő nagy dobásuk a Zsivány Egyesből ismert lázadó, Andor történetének feldolgozása és továbbgöngyölítése lesz. Az egyik színésznő, Adria Arjona adott interjút a Collidernek, illetve méltatta a főszereplő, Diego Luna színészi képességeit is. Ha hihetünk a hollywoodi benső informátoroknak, az Andorhoz egy teljes várost építettek fel annak érdekében, hogy a számítógépes trükkparádéból minél kevesebbet érzékeljenek a nézők. Maga a színésznő is arról beszélt, hogy konkrétan elveszett a díszletek között. A produkció kedvéért felépített város, Ferrix állítólag létező, lélegző helyszínként hat majd, amiből arra lehet következtetni, hogy a Disney egy kicsit sem spórolt a sorozaton. Az Andor 1. évadára már nem kell sokat várni, az ugyanis szeptember 21-étől lesz elérhető a Disney+-on.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..