home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2021.12.02.
LXXVI. évf. 47. szám
Filmtabletták

Elvis él és élni fog — Különösen veszélyes bűnözők — Home Sweet Home Alone

Elvis él és élni fog

Több mint két éve csendben várjuk a fejleményeket Baz Luhrmann Elvis-filmjéről. Akkoriban szó esett a castingról és a produkció előkészítéséről, őszintén szólva azonban arra számítottam, hogy gyorsabban felpörögnek majd az események. Persze jött a pandémia, ami megnehezítette a folyamatot, ezért a terv körül síri csend honolt. Most azonban hopp, berobbant a jó hír: a filmet leforgatták, ám furcsa módon továbbra sincs címe. Elvist Austin Butler alakítja, a főbb szerepekben pedig Tom Hankset (Elvis menedzserét játssza) és Priscilla Presleyként Olivia DeJongét láthatjuk majd. Baz Luhrmann ausztrál származású rendező legfontosabb ismérve, hogy alkotásai általában meglepőek, tabudöntögetőek és újítóak, nem beszélve a grandiózus díszletekről. Gondoljunk csak a Rómeó és Júlia kortárs adaptációjára, Leonardo DiCaprio A nagy Gatsbyjére vagy a Moulin Rouge!-ra Nicole Kidmannel. Egy premierdátumot is kaptunk: az Elvis-mozit 2022. június 24-én mutatják majd be, és szinte biztos, hogy erre a filmre milliók lesznek kíváncsiak.

 

Különösen veszélyes bűnözők

A Netflix eddigi legdrágább filmje igen megosztó lett a kritikusok között, a november 12-étől látható alkotás azonban így is tarolt, elsősorban az A-listás akciósztárok miatt. Gal Gadot, Dwayne Johnson és Ryan Reynolds elég volt ahhoz, hogy emberek milliói indítsák el a streamingszolgáltató platformján. Sőt, a Különösen veszélyes bűnözők lett (állítólag, ezt ugyanis Dwayne Johnson posztolja kitartóan) a Netflix történetének legerősebb nyitását produkáló film is. Elhisszük, vagy sem, pontosabb adatokat nem tudunk, mivel a szolgáltató ezeket nem igazán teszi ki az ablakba. Az viszont biztos, hogy nem volt olcsó: több mint 200 millió dollárból forgott a film. Egy olyan akcióvígjátékról van szó, amely a kritikusok szerint a sztárparádé és a sztoriban rejlő potenciál miatt sokkal, de sokkal jobb is lehetett volna. A Netflix eddigi legsikeresebb belsős filmje egyébként a Chris Hemsworth főszereplésével bemutatott Tyler Rake: A kimenekítés volt.

 

Home Sweet Home Alone

Ezt is megértük: nézhető (nálunk pedig főleg tölthető, mivel a Disney+ egyelőre nem érhető el sem nálunk, sem Magyarországon) végre a Reszkessetek, betörők! legújabb, mai környezetben játszódó változata. Megkockáztatom, hogy az sem volt túlságosan elragadtatva az új verzió hírének két évvel ezelőtti bejelentésétől, aki feltétel nélküli rajongója az 1990-ben készült eredetinek. A meglepő azonban az, hogy a kritikusok kellemesen csalódtak. A Home Sweet Home Alone-t persze így sem magasztalják az egekig, abban viszont megvan a konszenzus, hogy egy egészen szórakoztató családi vígjáték kerekedett belőle, mely a több ponton is erőltetett bugyutaság ellenére szívmelengető lett. Ebben a verzióban már nem McCallisterék a főszereplők, bár a családból néhányan megjelennek a filmben. A főhősök ezúttal a brit akcentussal beszélő Mercerék, akik Chicagóban élnek, a szülők pedig hetykén elindulnak karácsonyozni Tokióba, a kis Max viszont lemarad a gépről. Ahogyan elődje, ő is rajong az egyedüllét ötletéért, mi azonban máris tudjuk, hogy nem sokkal később fel fog tűnni egy betörő házaspár, mellyel Maxnek harcba kell szállnia. A Home Sweet Home Alone-t Dan Mazer rendezte, a főszerepben pedig a Jojo Nyusziból ismert Archie Yatest láthatjuk.



Kép: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..