home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2021.08.26.
LXXVI. évf. 33. szám
Filmtabletták

Az Öngyilkos Osztag — Cry Macho — Visszatér a Galád család

Az Öngyilkos Osztag

Megjelent a James Gunn-féle Az Öngyilkos Osztag, melyet a kritikusok imádnak, a nézők azonban már kevésbé — legalábbis ez szűrhető le abból, hogy a tengerentúlon elég gyengén muzsikált a Warner/DC filmje a mozipénztáraknál. Ám még ezzel a nézőszámmal is meglepően jó, 26,5 millió dolláros bevételt produkált egy járványidőszakban. A film egyébként erősen korhatáros besorolású lett, amire a legtöbbször mi, európai nézők csak legyintünk: legfeljebb azt szűrjük le belőle, hogy tartogat néhány erőszakos és véres jelenetet. Az Egyesült Államokban viszont jóval többet nyom a latba az R besorolás: a szókimondó szövegek és az erőszak miatt a családok nem igazán mentek el megnézni a Gunn által újraálmodott Az Öngyilkos Osztagot, sőt az sem segített, hogy a mozipremierrel egy időben az HBO Max streamingszolgáltatóra is felkerült. A film korábbi változata 2016-ban látott napvilágot David Ayer rendezésében, és nagyobb reklámot is kapott a Jared Leto-féle Joker miatt, akit az amerikai nézők nagyon jól ismernek. James Gunn filmjének nem volt egy olyan emblematikus karaktere, mint Joker: helyette a nézőknek Harley Quinn-nel kellett beérniük poszterképként.

 

Cry Macho

A fáradhatatlan Clint Eastwood, aki valószínűleg sohasem vonul nyugdíjba, az idén májusban töltötte be a kilencvenegyedik életévét, és még mindig teljes gőzzel forgat. Az ősszel érkezik új filmje, a Cry Macho, melynek előzetese már megtekinthető a videómegosztókon. Ő maga játssza a főszereplőt, Mike Milót, az egykori rodeósztárt. Az a feladata, hogy főnöke fiát hazavigye Mexikóba. Az út a poros Texason át vezet, ahol a trió (mivel Mike kakasa, Macho is velük tart) nem várt akadályokba és megpróbáltatásokba ütközik. A film alapja M. Richard Nash azonos című, 1975-ben megjelent regénye, melyet Hollywood már régóta meg akart filmesíteni. Eastwood még a ’80-as években találkozott először a regénnyel, és több interjúban is álommunkaként hivatkozott rá. Az Egyesült Államokban szeptember 17-én mutatják be a legendás színész-rendező legújabb alkotását — jó hír azonban, hogy az HBO Maxon is debütál majd, ez a fejlemény pedig minden bizonnyal megörvendezteti az internetes kalózöböl filmes közösségét is.

 

Visszatér a Galád család

A bemutató dátuma egyelőre még nem ismert, de már biztos, hogy érkezik a Tim Burton-féle Addams Family spinoffsorozat a Netflixre. A legnagyobb streamingszolgáltató bejelentette, hogy Luis Guzmán játssza majd el Gomezt, a családfőt, az utóbbi napokban viszont arra is fény derült, hogy ki lesz Morticia. Az Oscar-díjas Catherine Zeta-Jones szerepének hírére már jobban örvendezett az internet népe, Guzmán ugyanis enyhén szólva megosztotta a közönséget: többen is arra hivatkoztak, hogy nem elég jóképű. Zeta-Jones előtt egyébként a ’90-es években még Anjelica Huston alakította Morticiát, korábban pedig, 1964-ben Carolyn Jones formálta meg. A sorozat főszereplője ezúttal nem az egész család, hanem lányuk, az idősebb Wednesday lesz, akit egyébként Jenna Ortega játszik majd el. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Wednesday megpróbál beilleszkedni akadémiai közösségébe, miközben rejtélyes ügyekbe keveredik, és gyilkosságok elkövetőit próbálja kézre keríteni. Tim Burton sorozatának érkezési ideje tehát még nem ismert, annyit azonban már közöltek, hogy nyolc epizóddal indít majd.

Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..