home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2019.10.25.
LXXIV. évf. 42. szám
Filmtabletták

Oscar-hírek — A Marvel-filmek nem filmek — Készül a női főszereplős John Wick-spinoff

Oscar-hírek

Bár az Oscar-gála nem holnap lesz, mégis új hírekkel állt elő az amerikai filmakadémia. 93 ország küldött ugyanis nevezést nemzetközi film kategóriában a hőn áhított aranyszobrocskára, és közülük többen még sohasem neveztek be filmet a világ legnagyobb presztízsű filmszemléjére (Üzbegisztán, Ghána és Nigéria). Magyarország Tóth Barnabás Akik maradtak című drámáját küldi a szemlére. Az alkotás a szeretet hiányáról és a háború utáni megtorlásról szól Magyarországon. A filmakadémia egyébként nemrégiben döntött arról, hogy az eddig idegen nyelvű film kategóriát megváltoztatja nemzetközi filmek kategóriájára. Az új leírás szerint az Egyesült Államok területén kívül gyártott, leginkább angol nyelvű, 40 percnél hosszabb mozifilmek kerülnek be ebbe a kalapba. Az eddigi kilenc helyett pedig tízre bővítik a nevezhető filmek listáját. Ezt a tízes listát egyébként az év végén, december 16-án hozzák majd nyilvánosságra, a legjobb ötöt pedig január 13-án mutatják be. Az akadémiának ma már több mint 9000 tagja van, az idén ugyanis újabb 842 tagot hívtak meg a testületbe. Ezzel is szeretnék nyitottabbá, sokszínűbbé és globálisabbá változtatni a döntéshozó testet. Az Oscar-gála február 9-én lesz majd Los Angelesben, feltehetőleg a Dolby Színházban.

 

A Marvel-filmek nem filmek

A legendás New York-i rendezőzseni, Martin Scorsese nemrég elmondta véleményét a Marvel-filmekről. Szerinte a szuperhősfilmek nem is igazán nevezhetők filmeknek, inkább vidámparkhoz hasonlította őket. Szavai szerint a Marvel-moziverzum felhozatala „nem olyan mozi, amely érzelmi, pszichológiai tapasztalatokat próbál továbbadni egy másik embernek”. Persze hajlamosak vagyunk többen is egyetérteni vele, Hollywood fenegyerekei közül mégis többen visszatámadtak a Nagymenők, a Dühöngő bika és a Taxisofőr rendezőjének. Samuel L. Jackson azt mondta, Scorsese „cuccait” sem szereti mindenki, sőt mondandóját még azzal is megfejelte, hogy szerinte ez olyan, mintha az öreg azt mondta volna, hogy Tapsi Hapsi nem vicces.

Robert Downey Jr., alias Vasember pedig Howard Stern rádióműsorában vendégeskedve azt mondta, nem ért vele egyet, mégis elfogadja a rendező álláspontját, ám teljesen értelmetlennek, sőt méltatlannak tartja azt.

 

Készül a női főszereplős John Wick-spinoff

A Keanu Reeves nevével fémjelzett John Wick-sorozatról talán többen is azt gondoljuk, hogy ideje volna egy kicsit pihentetni, anyagilag mégis óriási siker. Egyszerre készül a negyedik rész és a The Continental című spinoffsorozat is. Akinek ez nem lenne elég, biztosan örömmel veszi tudomásul, hogy a politikai korrektség jegyében egy női főszereplős változattal is gazdagodik a Wick-univerzum, Len Wiseman rendezésében. A filmnek a Ballerina címet adták, a főszereplője pedig egy olyan bérgyilkosnő lesz, aki bosszút akar állni a családjáért. A forgatókönyvet a John Wick 3. — Parabellumot is jegyző Shay Hatten írja, a producer pedig Keanu Reeves lesz. A találgatások és az interneten elszórt információk, pletykák alapján Ballerina szerepét Unity Phelan kapja majd. A bemutató dátuma egyelőre nem nyilvános, a Lionsgate stúdió csak keveset fed fel nyilvánosan erről a projektumról.


A nyitóképen: Martin Scorsese (Imdb.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..