home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2019.08.30.
LXXIV. évf. 34. szám
Filmtabletták

Folytatódhat az Aladdin élő szereplős változata — Már csak egy filmet rendez QT? — Új kategória a BAFTA-n — Folytatódik az Amerikába jöttem!

Folytatódhat az Aladdin élő szereplős változata

A Dumbo ugyan nem aratott fényes sikert, az Aladdin azonban az idei év egyik nagy meglepetése lett, a bevételek tekintetében legalábbis biztosan. Amikor az első előzetesek megjelentek, még mindenki kiakadt a CGI-animációban megjelenő Will Smithtől, de a kasszasiker valahogy mégis megérkezett. Dan Lee, az Aladdin producere egy interjúban beszélt arról, hogy az óriási mennyiségű rajongói levél, illetve a pozitív kritikák alapján a Disney fontolgatja, hogy elkészül majd a folytatás. Ha ragaszkodunk a rajzfilmekhez, akkor ez lehet a Return of Jafar, mely a Disney-klasszikusok folytatásaihoz képest annak idején még nem is sikerült rosszul. Ebben inkább a főgonosz háttértörténetét bontanák ki még jobban, amihez ráadásul az első részt is rendező Guy Ritchie-t szeretnék visszacsábítani. Dan Lee szerint jelenleg 90 százalék, hogy elkészül a film, amiből arra következtethetünk, hogy a Disney már arra az időszakra is gondolt, amikor elfogynak a klasszikus rajzfilmek számítógépes grafikával felturbózott változatai. Jöhetnek tehát azok folytatásai is.

 

Már csak egy filmet rendez QT?

A Volt egyszer egy… Hollywood világszerte meghódította a mozikat, pereg a dollárszámláló, a kritikák pedig leginkább nagyon is pozitívak, néhány renegát lázadó és lehúzó vélemény ellenére is. Egy sajtótájékoztatón kérdezték arról Quentin Tarantinót, hogy legközelebb mit szeretne forgatni, amire azt mondta, mindenképp horrort, mely nagy valószínűséggel az utolsó filmje is lesz. A megdöbbentő hírt persze helyén kell kezelni, mert Tarantino azért híres a kedélyek felkorbácsolásáról. A horror mellett bővelkedik más ötletekben is napjaink egyik legnépszerűbb rendezője: Star Trek-projektumot tervezget, sőt még a Kill Bill 3-ra is utalgat. A Volt egyszer egy… Hollywood augusztus 15-étől már látható a magyarországi mozikban.

 

Új kategória a BAFTA-n

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia bejelentette, hogy 2020-tól kezdve egy újabb kategóriát vezet be: a legjobbnak ítélt casting díjat. Ezzel egy régóta várt elismerésre bólintottak rá, hiszen a filmes szakma olyan képviselőiről van szó, akiket eddig méltatlanul mellőztek. A BAFTA legutóbb 1999-ben bővítette a kategóriákat, akkor vezette be a legjobb debütálást. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy vajon az Oscar-díjat odaítélő Amerikai Filmakadémia követi-e a britek példáját. A BAFTA egyébként a televíziós díjaknál is odaítéli majd a legjobb castingért járó elismerést, azaz mindkét szekcióban egyszerre vezeti be ezeket a díjakat. A BAFTA-gála tehát megújult külsővel 2020. február 2-án lesz legközelebb.

 

Folytatódik az Amerikába jöttem!

Eddie Murphy legendás vígjátéka 1988-ban készült, sokak szerint ez volt a ’80-as évek egyik kulcsfilmje, és szerintem gyanús, hogy ott szerepel a magyarországi kereskedelmi csatornák által legtöbbször levetített filmek listáján, a Beverly Hills-i zsaru és a Reszkessetek, betörők! után.

Jövőre érkezik tehát a folytatás, melyben Wesley Snipes is játszik, aki egy Zamundával határos országból származó katonatisztet alakít majd. Akeem herceg megtudja, hogy van egy fia, aki Amerikában él, ezért elmegy felkutatni őt. Hű társa is vele tart, akit ’88-ban még Arsenio Hall játszott, és akinek — ha igazak a hírek — ez a szerep lesz a nagy visszatérése. A filmhez az első részt is jegyző Barry Blaustein és David Sheffield írták a forgatókönyvet. A munka az ősszel kezdődik, a rendező pedig az Empire sorozat alkotója, Craig Brewer lesz. Az Amerikába jöttem 2 jövő augusztusban kerül a mozikba.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..