home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2019.05.10.
LXXIV. évf. 18. szám
Filmtabletták

Nyári rajzfilmmustra — Miért vette meg a Disney a Foxot? — Gondok az új Bond-film körül

Nyári rajzfilmmustra

Annak ellenére, hogy a Tim Burton-féle Dumbo enyhén szólva sem muzsikált jól a mozipénztáraknál, sőt a kritikusok sem voltak odáig tőle, a Disney az idén még legalább két élő szereplős CGI-filmmel „örvendeztet” meg bennünket. Májusban érkezik az Aladdin, mely már jóval a megjelenése előtt kapott hideget-meleget, a nyáron pedig az Oroszlánkirály, melyet a Vasember rendezője, Jon Favreau jegyez. Favreau az USA Todaynek adott interjújában arról beszélt, hogy az eredeti, sokak szerint legjobb Disney-rajzfilm számítógépes grafikával felturbózott változata korántsem lesz az eredeti kockáról kockára átvett másolata. Szavai szerint inkább arra koncentráltak, hogy elmeséljék a történetet, de ne egyszerű remake-et hozzanak létre, hanem valami újat és eredetit. Favreau-nak egyébként nem ez az első ilyen próbálkozása: 2016-ban már elkészítette A dzsungel könyvét, mely látványban igazán ütős lett, sőt meg is kapta érte a vizuális effektusok Oscar-díját. Több mint 966 millió dollárt hozott világszerte, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz bukás az új Simba-film.

 

Miért vette meg a Disney a Foxot?

Márciusban lett végleges a Disney és a Fox cég egyesülése, ezzel pedig az egyik legrégebbi és legnagyobb múltú cég Miki egér óvó karjai közé került. Az internet népe találgatásokba kezdett, a legtöbben a Disney hollywoodi monopóliumról szőtt álmait vélték felfedezni az ambiciózus bekebelezés mögött. Bob Iger stúdióelnök viszont másképp magyarázta az okokat. A CNBC-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy a közelgő Disney+ streamingszolgáltatás miatt volt szükség a Foxra, amivel nem titkoltan a Netflixet, az HBO GO-t és az egyéb versenytársakat igyekeznek majd megszorongatni. A Disney+ esetében bizonyosan nem lesz hiány tartalomban, a Fox megszerzésével pedig töméntelen mennyiségű új filmet, sorozatot és dokumentumfilmet nézhetünk — már ha a novemberi indulás után valamikor Európába is eljut a szolgáltatás. A Disney+ előfizetői teljes hozzáférést kapnak a Marvel- és Star Wars-filmekhez, a Fox jóvoltából pedig A Simpson család összes évadát is megnézhetjük. Az sem mellékes, hogy a Netflixhez képest olcsóbbak lesznek, 6,99 dolláros havi díjjal.

 

Gondok az új Bond-film körül

Nem is olyan régen adtunk hírt róla, hogy Danny Boyle helyett Cary Fukunaga ült a huszonötödik James Bond-film rendezői székébe, de máris újabb fejlemények láttak napvilágot a filmkészítési folyamat egyik legfontosabb pozíciója kapcsán: lecserélték a forgatókönyvírót, Scott Z. Burnst (A Bourne-ultimátum), helyére pedig Phoebe Waller-Bridge személyében kapott új írót a produkció. A cserét állítólag maga Daniel Craig kérte, akinek ez lesz az utolsó filmje 007-es ügynökként. Craig nagyon elégedett Waller-Bridge munkásságával, ezért arra ösztönözte a rendezőt, hogy ha lehet, inkább vele dolgozna. A filmforgatást egyébként már márciusban el kellett volna kezdeni, ehhez képest a script még egyáltalán nincs kész. A The Observer tudósítása szerint több gond is akadt az előkészületek során, a premier napja viszont nem változott: 2020. április 8-a az ambiciózus dátum, és egyre hihetetlenebbnek tűnik. A főbb szerepekben Craig mellett Rami Maleket láthatjuk majd főgonoszként, aki a Bohém rapszódiának köszönhetően Hollywood legújabb aranybáránya lett.
 


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..