home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2019.04.13.
LXXIV. évf. 14. szám
Filmtabletták

Hogy mennyi?! — Ijesztően jól sikerült a Mi című horror nyitóhétvégéje — Grandiózus fináléval zárja J. J. Abrams a legújabb Star Wars-trilógiát

Hogy mennyi?!

Jobb, ha dupla adag pattogatott kukoricát készítünk magunk mellé, és nem követjük el azt a hibát, hogy nem megyünk el mosdóba vetítés előtt. Kiderült ugyanis, hogy milyen hosszú lesz a Bosszúállók: Végjáték, mely április 25-én érkezik a mozikba. A tavaly bemutatott első rész, a Bosszúállók: Végtelen háború sem volt rövid a maga 149 perces játékidejével, a rekordot viszont hamarosan megdönti a folytatás, az AMC mozihálózat ugyanis véletlenül felfedte, később pedig az illetékesek is megerősítették, hogy a Végjáték 3 óra 2 perces lesz, ami, valljuk be, nem egy langyos délutáni matiné játékideje. Mivel a Végjáték a 22 eddigi filmből álló történetfolyam lezárása lesz, nem meglepő a maratoni játékidő. Ettől függetlenül a korábbi Watchmen vagy akár A Gyűrűk Ura: A király visszatér rajongói biztosan jót mosolyognak a megdöbbentségüknek hangot adó kommentelőkön. A Marvel elnöke, Kevin Feige március elején egy lapinterjúban azt mondta, hogy szerinte ha egy film izgalmas, akkor nem gond a hosszú játékidő. Bízzunk benne, hogy elrepül majd ez a három óra, és hogy a szívünk is bírni fogja az őrületes tempót, melyet az utolsó (?) Bosszúállók-film diktál majd.

 

Ijesztően jól sikerült a Mi című horror nyitóhétvégéje

Jordan Peele komikusként indult, majd a rendezés kezdte érdekelni, ennek gyümölcse lett az Oscar-díjas Tűnj el!, mely egy, az afroamerikai közösség vegzálásáról, kirekesztéséről és kizsákmányolásáról szóló szürreális-tudományos-fantasztikus-horror történet. A kritikusok imádták, a nézők egy része szerette, jómagam pedig máig nem értem, miért olyan jó ez a B kategóriás thriller. A kritikai fogadtatás hatására Peele elkészítette a Mi című horrorfilmet, mely, úgy tűnik, már valódi közönségsiker, azaz nem csak a kritikusoknál pendítette meg a megfelelő húrokat. 70 millió dollár felett nyitott, amivel kapásból megháromszorozta a költségvetését. Ezzel minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkáló, eredeti ötleten alapuló horrorfilmje lett. A Tűnj el! két éve 33,3 millió dollárral nyitott. Peele-t immár a kortárs horror új prófétájának nevezi a kritikusok többsége.

 

Grandiózus fináléval zárja J. J. Abrams a legújabb Star Wars-trilógiát

Hamarosan véget ér az eredeti trilógia történetét továbbgörgető új trilógia, mely megosztotta ugyan a legvérmesebb Star Wars-rajongókat, ettől függetlenül azonban nézői rekordokat döntött, és legyünk őszinték, volt miért szeretni. Főleg azoknak tetszett, akik nem fanatikus rajongói a sorozatnak. A harmadik rész J. J. Abrams rendező „mesterművének” készül, legalábbis egy bennfentes szerint, aki internetes fórumokon osztotta meg „titkos infóit” a rajongókkal. Mindaz, amit leírt, egyáltalán nem meglepő. Olyasmire kell számítanunk szerinte, mint A Gyűrűk Ura: A király visszatér monumentális csatajelenete és grandiózus lezárása. Kevin Smith, aki közismerten a világ egyik legnagyobb Star Wars-rajongója, miután ellátogatott a forgatások helyszínére, azt mondta, még életében nem látott ekkora díszleteket. Abrams rendező pedig szavai szerint „nem egy forgatást, hanem egy kisebb országot irányít”. Az idén érkezik a Csillagok háborújának új generációját lezáró fejezet, melynek pontos megjelenési dátuma december 19-e, azaz készítői rendesen meglovagolják majd a karácsonyi szezont.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..