home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2019.03.27.
LXXIV. évf. 12. szám
Filmtabletták

Neverland elhagyása — Tarolt a Marvel Kapitány — Megérkezik a tél

Neverland elhagyása

Hatalmas felháborodást, kritikai visszhangot, sőt, nyilvános tüntetéseket, de még zeneszámok letiltását is eredményezte a Leaving Neverland, azaz a Neverland elhagyása című dokumentumfilm — nemcsak az Egyesült Államokban, de világszerte is. A Michael Jackson állítólagos pedofilügyeit vizsgáló filmben két áldozat meséli el gyerekkori kapcsolatát a popkirállyal. A hitelességet illetően számos kérdés merült fel, ez a két személy ugyanis mindeddig sziklaszilárdan kiállt Jackson ártatlansága mellett. Hogy a dokumentumfilmben elhangzottaknak van-e igazságalapja, azt mindenkinek magának kell eldöntenie, az viszont tény, hogy a kendőzetlenül elmesélt részletekhez nagyon, de nagyon erős gyomor kell. Az összesen négyórás, két epizódból álló film az HBO GO streamingszolgáltatás kínálatában, illetve az HBO műsorán is megtekinthető. A jövő heti Hét Napban pedig részletesen is igyekszem majd beszámolni azokról a benyomásokról és gondolatokról, amelyek a film megtekintése után fogalmazódtak meg bennem.

 

Tarolt a Marvel Kapitány

A film az előzetes 100-120 milliós becsléseket bőven túllőtte, és több mint 150 millió dollárt hozott az első hétvégén. A Marvel-moziverzum első női főszereplős alkotása, mely egyébként a hetedik a huszonegy filmet számláló franchise nyitányait rangsoroló listában, nem kecsegtetett túl sok jóval a legelején, hiszen a még mindig leginkább a férfiakra kihegyezett igényeknek nem feltétlenül felelt meg. A célközönség többsége továbbra is férfiakból áll, illetve az internetes fórumokon olvasott, kétségbeejtő véleményekből is arra lehetett következtetni, hogy sajnos már amiatt is elutasítják a mozit, mert nem férfi a főszereplője. Ez szerencsére a legkevésbé sem jött be, a Marvel Kapitánnyal az egész Marvel-univerzum sorozata a 7 milliárd dolláros összbevételt is elérte — hamarosan pedig érkezik a Bosszúállók: Végjáték, mely minden idők legnézettebb filmje is lehet az USA-ban.

 

Megérkezik a tél

Április 14-én jön a Trónok Harca 8. évadának első része, mely jelenleg egészen biztos, hogy a világ legjobban várt tévésorozatos kezdőepizódja lesz. Olyan hírek kaptak szárnyra az elmúlt hetekben, hogy minden rész mozifilm hosszúságú lesz. Összesen hat epizód vár majd a rajongókra, s ezekből valójában csak az utolsó három lesz 80-80 perces. Három olyan dolog van, amely szinte 1000 százalékig bizonyos a fináléval kapcsolatban: az első, hogy szinte minden epizódra jut majd egy fontos karakter halála, emellett az áprilisban érkező utolsó évadban lesz minden idők legnagyobb televíziós csatajelenete, mely több mozifilmet is lepipál majd (például A Gyűrűk Ura: A király visszatér epikus csatáját is), illetve ez lesz az a szezon, amelynek végén a színészekhez hasonlóan minden bizonnyal a nézők is sírni fognak.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..