home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.11.13.
LXXIII. évf. 44. szám
Filmtabletták

Tovább folytatódik az Ostrom sikerszériája — Újraforgatják a Péntek 13. című kulthorrort — Készül a Pinocchio! — Robert Englunddal térhet vissza Freddy és a Rémálom az Elm utcában

Tovább folytatódik az Ostrom sikerszériája

A zentai rendező, Kovács István filmje, miután Los Angelesben bronz fokozatú diák-Oscar-díjat nyert, most Luxemburgban is sikert aratott. Húsz ország mintegy ötven rövidfilmje közül ezt választotta kedvencének a közönség. A CineFest fesztivál közönségdíjas filmjei rendszerint a kelet- és a közép-európai régió terméséből kerülnek ki. Az Ostrom a háború sújtotta Szarajevóban játszódik, és ez volt a harminckét éves rendező diplomafilmje, mellyel már eddig is több díjat besöpört Magyarországon és világszerte.

 

Újraforgatják a Péntek 13. című kulthorrort

Persze ez a film is rengeteg próbálkozáson van túl, az utolsók már szinte a nézhetetlen kategóriába sorolhatóak. Ez viszont, úgy tűnik, egy kicsit sem tántorítja el Jason sztorijának újraálmodóit. Nem jelentették még be az író, illetve a rendező személyét, de mindenhol azt hangsúlyozzák, hogy az NBA aktuális szupersztárja, LeBron James lesz a mozi egyik producere. Neki ugyanis van egy Spring Hill Entertainment nevű cége, mely a Vertigo Entertainmenttel közösen karolta fel a ’80-as évek kultikus horrorját. A Vertigóról azt kell tudni, hogy tavaly ő készítette Stephen King Az című regényének hatalmas sikert aratott friss moziverzióját. A sajtónak szánt közlemény szerint a Kristály-tónál történt eseményeket gondolják újra, a régi sztorival, de új karakterekkel. Legkorábban 2019 végére várható a kulthorror remake-je.

 

Készül a Pinocchio!

A Netflix streamingszolgáltatás filmműhelyében készül a klasszikus mese újszerű animációs filmváltozata, az Oscar-díjas A víz érintése rendezőjével. Guillermo del Toro saját bevallása szerint nagyon régóta vár erre a lehetőségre, bár igaz, hogy nem egyedül instruálja majd a színészeket: Mark Gustafsonnal egyetemben új megvilágításba helyezik a történetet. Pinocchio ebben a sztoriban egy ártatlan, bolyongó lélek, akit apja elhanyagol, ezért a nagyvilágban elveszve próbálja megtalálni saját identitását. A világot és édesapját is jobban megérti majd a végére — szűkszavúan csak ennyit fedtek fel a készülő mozi alkotói.

 

Robert Englunddal térhet vissza Freddy és a Rémálom az Elm utcában

Freddy Kruegert legfeljebb egyszer vagyok hajlandó újra elvállalni, viszont úgy hallottam, hogy legalább nyolc epizódot szeretnének — nyilatkozta a legendás horrorikon, Robert Englund, aki számtalan gyerek rémálmaiban tért vissza rendszeresen a ’80-as években. A Rémálom az Elm utcában sorozat sztárja Michael Myers és Jason Voorhees mellett a harmadik meghatározó késes-karmos mészáros, aki legutóbb 2010-ben tért vissza a vászonra. Englund helyett akkor már Jackie Earle Haley játszotta el a szerepet. Most tehát folynak az új filmek előkészületei, Robert Englund pedig kíváncsian várja, felkérik-e majd az új epizódok egyikre. Egy lapinterjúban azt mondta, romló egészségi állapota és hetvenegy éves kora miatt csak egy szerepet vállalna az egyik készülő horrorban. A New Line Cinema fejesei szerint új megközelítés kell, habár abba azért félelmetes belegondolni, hogy mennyire kevés ötlet keringhet Hollywoodban, ha folyamatosan a régi mozik újraforgatásairól olvashatunk.


Nyitókép: Rémálom az Elm utcában digitalspyuk.net

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..