home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.09.05.
LXXIII. évf. 34. szám
Filmtabletták

Diák-Oscart kaphat a zentai Kovács István filmje — A Zöld Lámpás szerepében: Tom Cruise? — A nevem Elba. Idris Elba

Diák-Oscart kaphat a zentai Kovács István filmje

A külföldi és az amerikai filmes egyetemeken készült vizsgafilmeknek hirdetik meg a diák-Oscart (Student Academy Awards), melynek az idén az egyik jelöltje a zentai származású, jelenleg Budapesten élő Kovács István. A budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemen készítette az Ostrom című filmet, mely a 45. Student Academy Awardson indul, nemzetközi rövidfilm kategóriában. Az Ostrom Szarajevóban, a háborús időszakban játszódik, 1994-ben. Egy magányos bosnyák nő indul el azért, hogy vizet keressen és hajat mosson végre. Nem fél sem a mesterlövészektől, sem pedig szomszédjai intéseitől. Kovács István Enyedi Ildikó osztályában diplomázott az Ostrommal, mely egyébként máris bezsebelt egy díjat, megkapta ugyanis a budapesti Friss Hús fesztivál különdíját, és bemutatták a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon is. Kovács István jelentős elismeréseket kapott már a Betonzaj című kisjátékfilmért és a Szürke senkik című háborús drámáért is. A díjátadót Hollywoodban rendezik meg, október 11-én. Szorítsunk neki!

 

A Zöld Lámpás szerepében: Tom Cruise?

A DC Comics egyik legnépszerűbb képregényhősének, a Zöld Lámpásnak a 2011-ben leforgatott története Ryan Reynoldscal a képregényfilmek egyik tragikus darabja. Olyannyira, hogy a Deadpoolban maga Ryan Reynolds is azon pörög, hogy miért vállalta el annak idején a szerepet, sőt, a filmben visszamegy a múltba, hogy megakadályozza fiatalabb énjét, hogy elvállalja a zöld szuperhős karakterének eljátszását. A DC/Warner azonban a jelek szerint nem adja fel, és újabb próbálkozásba fogott, sőt, napjaink egyik gigasztárját, Tom Cruise-t akarja a szerepre.

A Mission: Impossible-filmek bevételéből gázsirekordokat döntögető Cruise még kacérkodik is a gondolattal — már ha a hollywoodi pletykagyárosoknak hinni lehet. Már tárgyaltak erről a moziról, aminek az lett a vége, hogy Cruise kikötötte, az eredeti, a főhős halálával véget érő sztori helyett happy endet szeretne. Cruise-ról persze köztudomású, hogy vevő az újra, valamint azokra a filmekre is, amelyeknek garantált a folytatása, akár még egy kisebb bukás esetén is. A blockbustersztár legújabb mozija, a Mission: Impossible — Utóhatás jelenleg óriási sikerrel fut világszerte, imádják a nézők, a rajongók, sőt, a kritikusok is.

 

A nevem Elba. Idris Elba

Napok óta az újságok címoldalán szerepel a hír, hogy nagy eséllyel Idris Elba kapja meg a 007-es ügynök szerepét. A 25. Bond-mozi után ugyanis Daniel Craig végleg befejezi a titkosügynökösködést. A fanatikus rajongók persze még sohasem voltak ennyire megosztottak az Elba körüli találgatások hallatán. Rengetegen nem szeretnék, ha több mint ötven év után hirtelen bőrszínt váltana a karakter, még akkor sem, ha az illető egy valódi angol úriember. Idris Elbát több támadás is érte, amire ő eddig rezzenéstelen arccal, sőt, humoros Twitter-bejegyzésekkel reagált. A producerek és a Bond szellemi hagyaték örökösei persze hamarosan eldöntik majd, hogy kit szeretnének a legendás szerepben látni, addig viszont, valamikor 2019-ben még vár ránk Danny Boyle Bond-interpretációja, melyben még utoljára láthatjuk a kőarcú Daniel Craiget, szokás szerint szűk öltönyben, várhatóan egy Aston Martin volánja mögött.


Nyitókép: Digitaltrends.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..