home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.08.23.
LXXIII. évf. 33. szám
Filmtabletták

Tom Hardy befejezi? — Már készül az új Reszkessetek, betörők! — Megújul az Oscar-gála

Tom Hardy befejezi?

Az elmúlt években a sármos Tom Hardy valóban megjárt mindenféle csúcsot, rekordösszegeket kapott különféle gázsik formájában, sőt, számos szerepben is kipróbálhatta magát. Az egyik legjobb karaktert formálhatta meg Christopher Nolan háborús drámájában, a Dunkirkben, a legendás Mad Max újabb változatában főszerepet kapott, emellett egy saját tévésorozatban, a Tabooban is eljátszhatta a legkeményebb brit tengerészt, akinek az életét leginkább saját démonjai keserítik meg. Legújabb projektuma a Venom, egy Marvel-képregény-film, melyben Eddie Brock szerepében újra beleköltözik a gonosz, a sztori azonban persze ennél jóval bonyolultabb lesz. Már csak egy Oscar-díj hiányzik, hogy teljes legyen a vitrin. Hardy egy lapinterjúban elmondta, élete legnagyobb teljesítményének a Mount Everest „majdnem megmászását” tartja, és negyvenedik életévének betöltése kapcsán arról is beszélt, komolyan elgondolkodott rajta, hogy az írói, produceri és rendezői székben szeretné folytatni a szakmát. Ehhez pedig minden feltétel megvan, hiszen a kapcsolatain kívül egy saját produkciós cége is van, a Hardy, Son & Baker. Persze lehetséges, hogy mindez csupán saját legendájának öregbítése, azaz tudatos marketingfogás. A nők minden bizonnyal könnyeket hullajtanának Hardyért, de azért lássuk be, szakmailag is a topon van, nem csak hasizom és bicepsz tekintetében. Sőt, nyugodtan nevezhetjük napjaink egyik legsokoldalúbb színészének.

 

Már készül az új Reszkessetek, betörők!

Ryan Reynolds neve fémjelzi ezt a projektumot, pedig őt a legtöbben már csak Deadpool-jelmezben tudjuk elképzelni. Elég sokat elmond az új film címe: Stoned Alone. A készítők egy eléggé elborult koncepciót találtak ki, mely szerint a főszereplő lekési a karácsonyi repülőjáratot egy amerikai síparadicsomba, ezért füvet vesz, majd bezárkózik a házba karácsonyra. Ekkor érkeznek a rablók, akikkel hősünk majd harcba száll. Augustine Frizzel rendezi a filmet, aki elmondta, hogy miután látta a forgatókönyvet, azonnal tudta, hogy ezt muszáj lesz megcsinálni. Szavai szerint „ennél viccesebb dolgot sohasem olvasott”, úgyhogy már jó korán eldöntötte, ebből sikermozit forgat majd. Az internet bugyraiban pedig máris rengeteg szóbeszéd kapott szárnyra arról, hogy a jó öreg Kevin McAllister is ott lesz majd a rablók között. Ezt még nem erősítették meg, ám azon sem csodálkoznánk, ha csak a végső vágásból derülne ki, hogy méltó vagy méltatlan módon, de újra láthatjuk őt. Macaulay Culkin hányatott sorsa, drogproblémái és rehabilitációja közismert, úgyhogy ez a szerep nagyon jót tenne neki. Mi pedig bízzunk benne, hogy egyszer az életben valamikor még kapunk egy jó karácsonyi filmet. 

 

Megújul az Oscar-gála

Rengeteg kritika érte az utóbbi hónapokban az amerikai filmakadémiát, és lássuk be, sok mindent eléggé rosszul is csinált. A legutóbbi gála a legalacsonyabb nézettségű volt az átadók történetében, egyre unalmasabbak a show-k, sőt, ezzel egyenes arányban egyre hosszabbak is. Huszonnégy díjat adnak át, noha az átlagnéző csak nagyjából négy-ötre kíváncsi. Az akadémia ezenkívül újraválasztotta elnökének John Bailey-t, akit többen is megvádoltak szexuális zaklatással. Elkerülhetetlennek tűnt tehát, hogy az intézményben alapjaiban változtassanak meg néhány dolgot. 2020-tól már csak háromórás lehet a gála, sőt, néhány díjat csak a reklámszünetben (!) adnak majd át — azért, hogy ne untassák a nézőket. A legmeglepőbb hír viszont az, hogy bevezetik A legnépszerűbb film kategóriát, melyben főleg közönségsikerek, nyári blockbusterek és hasonló tömegfilmek szerepelnek majd, hogy ne kizárólag a művészi teljesítményt díjazzák. Erről egyébként már évek óta folyik a vita, így az akadémia tagjai végül egy „limonádé filmeknek” szánt kategória megalapítása mellett döntöttek. 2020-tól ráadásul előrébb hozzák a gálát, így február 23-a helyett ezután február 9-én adják majd át a hollywoodi filmes társadalom által hőn áhított aranyszobrocskákat.


Nyitókép: Oscars_ign.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..