home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.05.11.
LXXIII. évf. 18. szám
Filmtabletták

Elhunyt Kicsi Én — Nicolas Cage hamarosan felhagy a színészettel — Lesz Fekete Párduc 2 — de hogy mikor, az a rendezőtől függ — Jön az új Doom-film!

Elhunyt Kicsi Én

Verne Troyer, az Austin Powers-filmek Kicsi Énje negyvenkilenc évesen halt meg. A világ egyik legkisebb emberének számító Troyer 81 cm magas volt. Kaszkadőrként kezdte hollywoodi pályafutását, és rögtön a Szabadnapos baba című moziban kapott szerepet dublőrként. Játszott a Harry Potter és a bölcsek kövében, illetve a Men in Black — Sötét zsarukban is.

Troyer súlyos alkoholgondokkal küszködött, sőt, akkor is alkoholmérgezést állapítottak meg nála, amikor legutóbb a sürgősségi osztályra kellett szállítani. Még mindig nem tisztázottak halálának körülményei. Rokonai és barátai szerint depresszióval is küzdött. Egy rendkívül jószívű ember volt, akinek folyamatosan nehézségekkel kellett szembesülnie — áll a család által kiadott nekrológban.

 

Nicolas Cage hamarosan felhagy a színészettel

Az egykor legendás Cage azután kezdett erre az álláspontra helyezkedni, hogy egyre több csapnivaló szerepet vállalt be, melyet valamiért csapnivalóan is játszott el. Bevallotta, hogy anyagi gondjai miatt fogadott el minden egyes feléje dobott forgatókönyvet, ám mostanra — állítása szerint — rájött, hogy inkább rendezni szeretne. Clint Eastwood esetében ez bejött, Nicolas Cage-nél viszont nem biztos, hogy hasonló eredménnyel zárul a direktori szárnypróbálgatás.

A Las Vegas, végállomás, a Trükkös fiúk, A fegyvernepper és az Adaptáció sztárja egykor még ikon volt, mára azonban az olyan filmek miatt, mint A szellemlovas, a Veszélyes Bangkok vagy a Rejtélyek szigete, egyre tragikusabb kritikák fogalmazódnak meg a tehetségével kapcsolatban. Néhányan odáig merészkedtek, hogy Cage-et szélhámosnak, jó kapcsolataiból élő „mama kedvencének” nevezték — korábbi sikerei ellenére is. Cage nem azonnal szeretne felhagyni a színészettel: elmondta, még két-három évet rá szeretne szánni arra, hogy összeszedje magát.

 

Lesz Fekete Párduc 2 — de hogy mikor, az a rendezőtől függ

A Marvel-moziverzumban az elmúlt tíz évben egyáltalán nem úgy tűnt, hogy kitartanának a rendezők mellett egy-egy film folytatását illetően, ehelyett inkább szinte mindig más vitte tovább a karakterekről készült, rendszerint kasszasikert hozó alkotásokat. Kevin Feige, a Marvel producere mégis meglepő és példátlan kijelentést tett a Fekete Párduccal kapcsolatban: Ryan Coogler rendező nélkül nem lesz második része a párducruhás szuperhős sztorijának. A jelek szerint Coogler túlteljesített, hiszen szép prémiumot kapott.

Még két rövid hír a Marvel háza tájáról: a Pókember: Hazatérés folytatása 2019 nyarán, július 5-én érkezik, 2020-ban pedig A galaxis őrzőinek harmadik epizódja várható.

 

Jön az új Doom-film!

Hollywood valamiért még ma sem érzi úgy, hogy talán le kellene állnia a videojáték-adaptációkkal: készül ugyanis a legendás kultjáték, a Doom új filmváltozata. Ezt a hibát egyszer már elkövették, 2005-ben ugyanis Dwayne Johnsonnal a főszerepben készült egy Doom-film, melynél kevés katasztrofálisabbat láttam. A Rotten Tomatoes filmes honlapon összesen 19 százalékot ért el, költségeinek pedig még a felét sem sikerült összekalapoznia. Az új videojáték-mozival kapcsolatban sem vagyok túl optimista, hiszen a viszonylag ismeretlen színész-énekes, Nina Bergman számolt be róla először a Twitteren. Annyit közölt, hogy Bulgáriában forog majd, és főszerepet kapott benne. Kár, hogy a Doom-játékok világában, mely oly sok velem egykorú olvasó gyermekéveinek része és meghatározó élménye volt, még véletlenül sincs női karakter. Némi reményre adhat viszont okot, hogy az új film a két éve megjelent, új Doom játék alapján készül, mely egyébként remekül sikerült.


Nyitókép: Gamestar.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..