home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2017.06.24.
LXXII. évf. 24. szám
Filmtabletták

​​​​​​​Robbantott a Wonder Woman — Top Gun: Maverick — Netflix Cannes-ban

Robbantott a Wonder Woman

Hihetetlen, de igaz: végre elkészült egy nézhető, sőt határozottan jó DC-film! A Wonder Woman jött, látott és győzött. Patty Jenkins rendező elvarázsolta az amerikai közönséget, a csodanőt játszó Gal Gadot-nak pedig nemcsak a neve tökéletes, hanem a vonzereje és a rátermettsége is. A pesszimista jóslatok ellenére a film a mozibevételek tekintetében is túlszárnyalta a többi produkciót a nyitóhétvégén. A becslések szerint mintegy 100 millió dollár felett keresett, ezzel pedig a Wonder Woman lett a legtöbbet hozó, nő által rendezett film. Mindeddig A szürke ötven árnyalata volt az éllovas ebben a tekintetben. Ha a DC-univerzumban játszódó filmeket nézzük a bevételek alapján, a Csodanőt Superman, Batman és az Öngyilkos osztag is megelőzte, ennek pedig az az oka, hogy sokkal nagyobb húzóneveknek számítanak. A Wonder Woman viszont, úgy tűnik, lassan átveszi ezt a titulust. A harcos amazon királynő története tehát bármennyire is tűnt blődnek, mind a mozilátogatók, mind a kritikusok imádják.

Top Gun: Maverick

A ’80-as években zseniális filmklasszikusok születtek, melyek közül nem lett mindegyik szakmailag és művészileg tökéletes. Több film nézhetetlennek volt titulálva már a megjelenésekor, de mégis a kor ikonjává, sőt napjaink legidézettebb alkotásává lett. Ki érti a közönség ízlését? Mind közül az egyik leghíresebb Tom Cruise és Tony Scott rendező közös vállalkozása, a Top Gun. A fiatal és forrófejű Pete Mitchell hadnagy története ma már valódi filmklasszikus, a rajongók pedig örvendezhetnek: érkezik a folytatás, melynek címe Top Gun: Maverick lesz. Tom Cruise az Access Hollywoodnak adott interjújában jelentette be, hogy folynak a munkálatok, méghozzá Joseph Kosinski rendező instruálásával. Cruise azt ígérte, hogy a folytatás hangulatában és stílusában, sőt a zene terén is hasonlítani fog a nagy öregre. Reméljük, méltó örökös lesz. Már csak a megjelenés időpontjának bejelentését várjuk.

Netflix Cannes-ban

Minden jobb a középszerűségnél — véli Reed Hastings, a nem túl régóta Szerbiában is elérhető, Netflix nevű streamingszolgáltatás vezérigazgatója. A cég saját gyártású sorozatai és filmjei közül nagyon sok közönségkedvenc lett, az idén pedig a cannes-i filmfesztiválon is bemutatkoztak. Az Okja és a The Meyerowitz Stories egyébként remek alkotások, néhány kritikus és néző azonban mégis kifütyülte őket, mondván: a Netflix által gyártott filmek többsége sohasem kerül mozikba, a cég működése és üzleti filozófiája nem egyezik Cannes szellemiségével. Reed saját bevallása szerint előbb dühös volt emiatt, később azonban már másképp látta a helyzetet: a felesleges felhajtásnak köszönhetően a fesztiválközönség az Okjáról és a The Meyerowitz Storiesról beszélt. A The Verge magazinban megjelent interjúban azt mondta, saját gyártású sorozataik kapcsán is hasonlóan merész megoldásokra biztatja rendezőit: csináljanak meghökkentőt, próbálkozzanak valami újjal. Minden jobb a közepesnél. Reneszánszát éli a televíziós sorozat műfaja, a Netflix vezetője szerint pedig őrült ötletekre van szükség. A cég kínálatában több más sikersorozaton, játék- és dokumentumfilmen kívül a számos kitüntetést bezsebelő politikai dráma, a Kártyavár és a tavalyi év legjobb szériája, a misztikus Stranger Things is megtalálható.


A nyitóképen: Wonder Woman (Imdb.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..