home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Összeállította: Brasnyó Zoltán
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Filmtabletták

Jön a Fűrész 8. — Áradoznak a kritikusok a Marvel antihőséről — Katasztrofális az új Zoolander

Jön a Fűrész 8.

A Lionsgate filmstúdió nem mondott le a Fűrész-sorozatról, annak ellenére, hogy az utolsó, erősen felejthető epizód címe Fűrész 3D -- Az utolsó fejezet volt. A horrorsorozat véres és gyomorforgató részeinek megtekintése hiába tűnik a legtöbb jóérzésű és életigenlő ember számára beteges, mazochista önsanyargatásnak, a stúdió úgy gondolta, van még mivel sokkolni a mozinézőket. Josh Stolberg és Pete Goldfinger írta a Fűrész nyolcadik részének forgatókönyvét. Az írópáros korábbi munkái közé tartozik például a Kegyetlen titok és a Piranha 3D. Csupa olyan „remekmű”, amelyet bizonyos magyarországi kereskedelmi televíziók szívesen vetítenek moziverzum, bombafilm és hasonló rovatcímek alatt. Talán túlzás azt mondani, hogy borítékolható a siker, néhány rajongó azonban valószínűleg mégis betántorog majd a moziterembe. A Fűrész első része mint alacsony költségvetésű horrorfilm 2004-ben óriás sikert aratott.

Áradoznak a kritikusok a Marvel antihőséről

Erőszakos, mocskos és rekeszizom-szaggatóan vicces. Ilyen szalagcímek jelennek meg az új Marvel-szuperhősfilm, a Deadpool kapcsán. A szabad szájú, erőszakmániás szexőrült, Deadpool végre eredeti formájában tér vissza a mozivászonra, Ryan Reynolds alakításában. Hatalmas várakozás és reklámdömping előzte meg Tim Miller debütáló rendezését, ami nem is csoda. A rajongók régóta vártak egy igazi Deadpool-mozira, a karakter pedig legalább olyan markáns, mint a Vasember vagy Amerika Kapitány. A marketing pedig igen eredeti volt: „Mr. Pool” még egy társadalmi célú hirdetésben is feltűnt, arra ösztönözve az urakat, hogy nyúljanak magukhoz -- a hererák megelőzése érdekében. A mintegy másfél órás film szerencsére több mint egy „hogy lettem szuperhős” típusú mozi. A hülyeség és a hősiesség furcsa ötvözete, úgy tűnik, valóban működik. Deadpool karaktere egészen biztosan több folytatást is megér majd -- írják világszerte a filmkritikusok.

Katasztrofális az új Zoolander

Ben Stiller és Owen Wilson, úgy látszik, belebukott abba, hogy megpróbálta a világ leghíresebb (és leghírhedtebb) sztárjait pellengérre állítani. Valójában már az is meglepő, hogy egyáltalán elkészült a tizenöt évvel ezelőtt bemutatott Zoolander folytatása. Stiller és Wilson ugyanazt a két figurát hozza, a film mégis hagy némi desszertízt maga után. Ezt már láttuk, és már akkor is azt mondtuk, hogy jó volt, szép volt, elég volt. Abszurd vígjátékról beszélünk, mely elsősorban a divatvilágot támadja. Nem kímél sem jó ízlést, sem a jelenkor sztárjait, éppen ezért Hollywoodban a celebek részéről hatalmas bojkott előzte meg már a premier előtt. Aki imádta az Ace Venturát, és akiben még mindig nem múlt el az a bizonyos Csupasz pisztoly nosztalgia, tegyen vele egy próbát. Az összhatás azonban ezúttal meglehetősen messze áll a remektől.

Nem jól fizet a Saul fia

Február 28-án Oscar-gála lesz, a Saul fia pedig -- számos eddigi filmes díjával együtt -- minden idők legsikeresebb és legismertebb magyar holokausztdrámájává avanzsált. Nemes Jeles László alkotása éllovasnak számít az idegen nyelvű filmek kategóriájában, és a kilátásai csak jobbak a számos megszerzett díjnak köszönhetően. Ezt támasztják alá a fogadóirodák is: a Saul fia győzelméért fizetnek messze a legkevesebbet, jelenleg 1,11 a szorzója. Az idei Oscar-díj-átadás körül egyébként egy hatalmas botrány is kialakulóban van: a gálát a színes bőrű színészek és rendezők közül sokan bojkottálják, úgyhogy a meghívás ellenére a díjátadón nem lesz ott például Will Smith színész és Spike Lee rendező. Azt kifogásolják, hogy egyetlen fekete színész sincs az Oscar-jelöltek között. 

(A hírek forrásai: Origo.hu, Cinestar.hu, Variety.com, The Hollywood Reporter) 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..