home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Fiataloknak hirdet ösztöndíjat a mórahalmi és a nagybecskereki önkormányzat
MTI
2021.06.01.
LXXVI. évf. 21. szám
Fiataloknak hirdet ösztöndíjat a mórahalmi és a nagybecskereki önkormányzat

A hallgatók június 15-ig nyújthatják be jelentkezésüket. A novemberben induló képzés során valamennyi diák munkáját mentor segíti, akivel közösen munkatervet állítanak össze.

A regionális gazdaságfejlesztéssel foglalkozó egyetemistáknak és fiatal kutatóknak hirdet ösztöndíjat a nagybecskereki és a mórahalmi önkormányzat, a két városban uniós támogatással diákszállók is épülnek. A két város önkormányzata 862 ezer euró uniós támogatást nyert el egy projekt megvalósítására, amely célja a szerb-magyar határ menti régió gazdaságfejlesztési folyamatainak megismerése, a kutatói együttműködés erősítése, valamint a fiatalok szülőföldön maradásának elősegítése. A programban a két önkormányzat 17-17 magyarországi és szerbiai 17 és 35 év közötti fiatal számára hirdet havi bruttó 563 eurós ösztöndíjat.

A szomszédos országban töltő diákok a jelenléti vagy online képzések mellett a térségben működő cégekhez és intézményekhez látogatnak el, valamint rendszeres gyakorlati munkát is végeznek a képzésük profiljához illő vállalkozásoknál, illetve szervezeteknél. Így megismerhetik a térségben működő sikeres cégeket, új technológiákat és kutatási eredményeket, a tiszta és zöld megoldásokat, valamint a környezetvédelmet elősegítő folyamatokat.

A hallgatókat Nagybecskereken és a Mórahalmon is egy-egy újonnan épülő diákszállóban helyezik el. Mórahalmon a város központjában egy mintegy 300 négyzetméteres hasznos alapterületű hétszobás szállást alakít ki a helyi Bauszer Kft. Az apartmanok egyike teljesen akadálymentesített lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..