home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Fiatalok, jelentkezzetek!
(T. T.)
2010.09.29.
LXV. évf. 39. szám

A 2010. évet a fiatalok nemzetközi évének nyilvánították. A Szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium Gyere velem akcióba című pályázatát a csókai Active Független Ifjúsági Szervezet nyerte meg. A minap megtartott sajtótájékoztatón Mészáros Róbert, a pályázat koordinátora, az Active Független Ifjúsági...

A 2010. évet a fiatalok nemzetközi évének nyilvánították. A Szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium Gyere velem akcióba című pályázatát a csókai Active Független Ifjúsági Szervezet nyerte meg. A minap megtartott sajtótájékoztatón Mészáros Róbert, a pályázat koordinátora, az Active Független Ifjúsági Szervezet elnöke és Márki Tamás pályázatmenedzser elmondták, hogy a szeptember elsejétől november 30-áig tartó pályázat keretében 140 fiatalt szeretnének megmozgatni Csóka mind a hét (Egyházaskér, Hódegyháza, Feketetó, Szanád, Tiszaszentmiklós, Padé, Csóka) helyi közösségében.
- Három hónap alatt harminc nyilvános eseményt, két sajtótájékoztatót, huszonegy gyűlést (minden faluban hármat) és hét ún. mini pályázatot rendezünk - mondja Márki Tamás. - Az első gyűlés alkalmával felmérjük a faluban élő fiatalok helyzetét, tájékozódunk problémáikról. Meghallgatjuk javaslataikat, hogy mi az, amin változtatni szeretnének. Kisebb megvalósítható ötletekben (pl. rendezvények szervezése) kell gondolkodnunk, hiszen az ötletet az általuk mozgósított húsz fős csoportnak kell kiviteleznie. Első lépésként mindent lejegyzünk, majd a hallottak alapján jelentést készítünk, és egy-két héten belül újra ellátogatunk hozzájuk. Ekkor az ötletek közül egyet kiválasztanak a fiatalok, s ahhoz azonnal elkészítjük az akciótervet. Fizikailag nem segítünk nekik, logisztikailag és a szervezésben viszont támogatjuk őket.
A harmadik gyűlésen véglegesítik, valójában mi is történik a mini-pályázaton, a negyedik összejövetel pedig már maga az ötletnek a megvalósítása.
- A pályázat teljes összege majdnem félmillió dinár, amit az országos ifjúsági és sportminisztérium biztosított, de 60 000 dinárral a helyi közösségek is hozzájárulnak az akcióhoz - mondta Mészáros Róbert. - Az egész akció célja a fiatalok aktívabbá tétele, bevonása a társadalmi életbe. Jó lenne, ha a falvakban is mozognának az emberek, történnének jó dolgok. Célunk továbbá, hogy a helyi közösségek fogjanak össze a fiatalokkal és segítsék őket. A helyi közösségekkel kapcsolatban kedvező tapasztalataink vannak, az elmúlt nyolc évben legalább ötven esemény megszervezésében vettünk részt, amelyen a helyi és a környékbeli fiatalok tömegesen jelentek meg - tudom meg.
A pályázat végén a szervezők kiadnak egy kézikönyvet, melyben a megvalósított ötlettel kapcsolatban minden tudnivaló megtalálható.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..