home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Fiatalok a jövőre gondolva és a múltra alapozva
Szokola Péter
2015.10.21.
LXX. évf. 42. szám
Fiatalok a jövőre gondolva és a múltra alapozva

Bemutatjuk a Tornyosi Ifjúsági Szervezetet

A Tornyosi Ifjúsági Szervezet az idén folytatta a 2014-ben megkezdett teremfelújítást. Az előző évben a külső homlokzattal kezdtük meg a munkálatokat. Fontosnak tarjuk, hogy a terem használatban maradjon, és hogy olyan állapotba hozzuk, hogy a későbbiekben ne csak a fiatalok, hanem más civil szervezetek vagy a falu lakosai is tudják használni. Ezért is lett a projektum neve Fiatalok a jövőre gondolva és a múltra alapozva.

2015-ben a sikeres pályázatoknak köszönhetően befejeződött a terem falának felújítása. Az idén — szintén pályázatok segítségével — újabb munkálatokba kezdtünk. A legfontosabb a tetőszerkezet megjavítása, utána pedig még erre az évre terveztük a mennyezet felújítását is. A belső bontó munkálatokat önkénteseink, a szervezet tagjai végezték, több mint harmincöt fiatal vett részt a vasárnapi munkaakciónkon.

Szervezetünk fő célja: lehetőséget adni a szabadidő hasznos eltöltésére, a fiatalok szocializációjára, valamint az ifjúság társadalmi életbe való bevonása. Ehhez, úgy gondoljuk, szükség van egy helyre, mely már a szervezet működése óta megvan, de nem a megfelelő állapotú. Fontosnak tartjuk, hogy a már meglevő épületeket ne hagyjuk kihasználatlanul, és romlásnak indulni. Több aktivistánk is külföldön tanul, vagy családjával külföldön él, de ha hazalátogatnak, akkor nagy örömmel segédkeznek, és sok időt töltenek el nálunk. Ezt a visszajelzést is fontosnak tartjuk, mivel ez is jelzi, mekkora közösségkovácsoló ereje van egy civil szervezetnek.



Az ifjúsági szervezet hagyományosan részt vesz a tornyosi kenyérszentelési ünnepségen, és az idén kiváló eredményeket ért el a főzőversenyen. A Gyermekhét keretében második alkalommal szerveztük meg az általános iskolásoknak a Sportoljunk, Tornyos elnevezésű sportnapot. A tanulók a termünkben kipróbálhatják a dartsot, az asztaliteniszt és az asztalifocit, valamint természetesen a labdarúgás és a kosárlabda versenyszámokat. Ezáltal is próbálunk kapcsolatokat kiépíteni a tornyosi oktatási intézménnyel. Még az idén meg szeretnénk rendezni az ötödik sportnapunkat, melyre felnőtt labdarúgókat várunk, és melyet a múlt évhez hasonlóan a tornyosi iskola tornatermében fogunk megtartani. A tornyosi búcsú alkalmával sokadik bulinkat szerveztük meg, melynek témája a terem búcsúztatása volt. Remélhetőleg egy jobb állapotban levő terem fog helyet adni a következő rendezvényünknek, mely egy LAN-party lesz. Az érdeklődők számítógépes játékokkal játszhatnak majd.



Támogatóink: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Zenta Község Önkormányzata, Magyar Nemzeti Tanács, Baulink, Zenta Község Gyermekjogi Tanácsa.

Nagyon büszkék vagyunk a szervezetünkre, mivel folyamatosan fejlődik, de mint a legtöbb egyesületnek, a jövőben nekünk is többet kell foglalkoznunk a fiatalok toborzásával.


Kép és szöveg: Szokola Péter

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..