home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Fiatal tehetségek felfedezését támogatja a Petőfi Rádió
MTVA
2022.03.18.
LXXVII. évf. 11. szám
Fiatal tehetségek felfedezését támogatja a Petőfi Rádió

Minden eddiginél nagyobb a tét a Fülesbagoly Tehetségkutatón, amelyet idén is három helyszínen, Debrecenben, Budapesten és Martonvásáron rendeznek meg. A program fő médiatámogatójaként és a magyar zene elkötelezettjeként a Petőfi Rádió rotációban tűzi majd műsorára az egyik különdíjas szerzeményét.

Petőfi Rádió nemcsak zenében, de a feltörekvő, fiatal zenészek támogatásában is első. Küldetésével összehangban 2022-ben a Fülesbagoly Tehetségkutatóhoz is csatlakozik. Az országos könnyűzenei rádióadó különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége által kiválasztott versenydal előadóit műsoraiban bemutatja, majd a szerzeményt rotációban játssza. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója a fúzió kapcsán úgy fogalmazott, fontos, hogy megmaradjanak a klasszikus tehetségkutatók, amelyek alulról szerveződve, agresszív reklámfogásoktól mentesen valódi talentumokat fedeznek fel - ezért áll a Fülesbagoly Tehetségkutató mögött feltétlen támogatással a Petőfi.

„Miközben a televíziós és internetes formátumok ontják a termékeket, a Fülesbagoly fordulóiban csak az számít, mit visz a színpadra az induló, ez alapján véleményez a szakmai zsűri. Kíváncsian várom, hogy mely zenekar vagy zenész lesz, akit végül bemutathatunk, miközben biztos vagyok benne, hogy a kategórianyertesek mellett szemmel kell majd tartanunk a mezőny valamennyi izgalmas előadóját, hiszen a korábbi években számtalanszor itt bukkantak fel először a könnyűzenei élet új alakjai” – fogalmazott Béli Ádám.

A jelentkezés mindhárom versenyre elkezdődött a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon. A beküldött hangfelvételeket előzsűrizik, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek és zenészek kaptak helyet, mint Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, valamint Koltay Anna, az M2 Petőfi TV zenei szerkesztője.

A fotón magyar sajtó kategóriában Junior Prima-díjjal kitüntetett Koltay Anna, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, MTVA - Petőfi TV szerkesztő-műsorvezetője beszél a díjátadó ünnepségen Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2019. november 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..