home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Fesztiválok, táborok, színes programok ...
Kónya-Kovács Otília
2010.07.14.
LXV. évf. 28. szám
Fesztiválok, táborok, színes programok 
...

Fesztiválok, táborok, színes programok
A Magyarország - Szerbia IPA-program keretében pályázatot nyert a nagybecskereki önkormányzat. A projektumban részt vesz a muzslyai Szervó Mihály Általános iskola, valamint partnerként a szentesi Jövőnkért Művészetoktatási Intézmény. Mgr. Hallai Zoltán...

Fesztiválok, táborok, színes programok

A Magyarország - Szerbia IPA-program keretében pályázatot nyert a nagybecskereki önkormányzat. A projektumban részt vesz a muzslyai Szervó Mihály Általános iskola, valamint partnerként a szentesi Jövőnkért Művészetoktatási Intézmény. Mgr. Hallai Zoltán, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola igazgatója és Bajtai Anna, a projektum egyik koordinátora tartott sajtótájékoztatót a tervbe iktatott programokról. Az iskolaigazgató kiemelte: a tervezettel az a céljuk, hogy megerősítsék a szórványban élő fiatalok identitástudatát, a szülőknek viszont azt az üzenik általa, hogy ezen a tájon is boldogulni tudnak a gyerekek, ha magyarul tanulnak. Bajtai Anna, a muzslyai iskola angol szakos tanárnője elmondta: a projektum 15 pontból áll majd, melybe bekerül a reklámozás, a hirdetés, a projektum fontosságának a tudatosítása, a különféle szemléltetőeszközök beszerzése, weboldal szerkesztése. Szentesen megszervezték a projektumban részt vevő iskola moderntánc-fesztiválját, amely keretében a nagybecskereki/muzslyai kisszínészek is bemutatkoztak. A következő megmozdulás Muzslyán lesz, ahol honismereti tábort tartanak július 20-a és 27-e között. Augusztusban ugyancsak Muzslyán magyar népzenei táncházat rendeznek, szeptemberben 8 és 14 éves gyerekek részvételével drámai műhelyt terveznek Nagybecskereken, majd népzenei koncertre kerül sor, amelyen vendégként fellép a Csík zenekar. Az októberben tartandó regionális színházi fesztiválon a szentesi fiatalok is fellépnek. Az elképzelések között szerepelnek még író-olvasó találkozók, Szentesen gyermekszínjátszók fesztiválja, kézművestábor. A projektum megvalósulását a jövő év februárjában értékelik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..