home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Fesztivál a vásártéren
(Tha)
2016.05.09.
LXXI. évf. 18. szám
Fesztivál a vásártéren

Zentán megtartották a XV. Birkanyíró és Birkapörköltfőző Fesztivált. A szép idő sok látogatót csalogatott ki a vásártérre, ahol a kézi birkanyíró verseny mellett a többi közt megtekinthették a birkafajták és más háziállatok bemutatóját, ízléses ajándéktárgyak között válogathattak a kézműves-kirakodóvásár sátrainál.

Miközben számos csapat, baráti társaság szorgoskodott a bográcsok körül, a rendezvény színpadán a helyi és a környékbeli művelődési egyesületek tagjai léptek fel.  

A népszerű esemény fő szervezője a Zentai Gazdakör volt, társszervezői és támogatói között pedig a Tartományi Mezőgazdasági, Erdő- és Vízgazdálkodási Titkárság, Zenta község önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete, a zentai Kommunális és Lakásügyi Közvállalat, valamint a Vatebet Fejlesztési Ügynökség sorakozott fel.

Az első eredményeket már kora délután kihirdették. Hagyományos kézi birkanyírásban két-két első, második és harmadik helyezés született. A legjobb lett Bicskei Mátyás (Pecesor) és Üveges Lajos (Felsőhegy), a második helyet Tóth László (Bogaras) és Szabó Csaba (Zenta) szerezte meg, a harmadik helyre pedig Bóbán Ferenc (Zenta) és Kocsis Arnold (Zenta) került.

Az állattenyésztők nagydíját a padéi Sövényházi László érdemelte


Barát István felvételei:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..