home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ferenc pápa személyes döntése volt, hogy ismét Magyarországra látogat
MTVA
2023.04.14.
LXXVIII. évf. 15. szám
Ferenc pápa személyes döntése volt, hogy ismét Magyarországra látogat

Ferenc pápa április 28. és 30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon. A Krisztus a jövőnk mottót viselő út különlegességeiről és a Szentatya magyarországi programjáról osztott meg részleteket Sebő Balázs, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke a Duna Család-barát című műsorában.

Másfél évvel ezelőtt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával köszönthettük legutóbb Budapesten Ferenc pápát, idén április végén pedig ismét hazánkba érkezik. „Egészen különleges, hogy Ferenc pápa most meglátogatja Magyarországot. Másfél éve egy nemzetközi esemény záróakkordjára érkezett Budapestre, most viszont országlátogatást tesz. Ez fontos különbség, mert ezúttal egész Magyarországot, a magyarságot látogatja meg, vidéki helyszínekre csak egészségügyi állapota miatt nem utazik” – hangsúlyozta Sebő Balázs, hozzátette, Ferenc pápa személyes döntése volt, hogy megint ellátogat hozzánk„Döntésének számos oka van, közte a 2021 szeptemberében a Hősök terén celebrált szentmise, ami maradandó emlék számára. Akkor megígérte, hogy visszatér hozzánk. Ezen kívül szerepet játszott döntésében a magyarsággal való személyes kapcsolata is, amelynek gyökerei évtizedekre nyúlnak vissza. Nagyon fontosak vagyunk számára” – mondta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke.

Sebő Balázs részletezte Ferenc pápa látogatásának programjait, kiemelve, vidékről és a határon túlról is várnak mindenkit.

történelmi jelentőségű vallási esemény minden nyilvános eseményét élőben közvetíti az M1, a Duna és a Kossuth Rádió. A Szentatya érkezéséig is sokszínű műsorkínálattal szolgálja közönségét a közmédia.

Krisztus a jövőnk – Ferenc pápa Magyarországon

Kövesse a Szentatya útját április 28. és 30. között a közmédia csatornáin!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..