home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Ferenc pápa megnyitotta a családévet
2021.03.22.
LXXVI. évf. 11. szám
Ferenc pápa megnyitotta a családévet

Elkezdődött a családok éve, amelyet Ferenc pápa tavaly decemberben a Szent Család vasárnapján, az Úrangyala imádság elmondása után hirdetett meg.

A március 19-én, Szent József liturgikus ünnepén megnyílt és június 22-én végződő családok évében a Szent Családot utánozva az emberiségnek újra fel kell fedeznie a család nevelő értékét, a családi kapcsolatoknak pedig a szereteten kell alapulnia - mondta Ferenc pápa. Úgy fogalmazott: ne felejtsétek el azt a három szót, amely különösen segíti az egység megélését a családban: Szabad? – hogy ne legyünk tolakodók, hogy tiszteletben tartsuk a másikat; Köszönöm! – hogy köszönetet mondjunk egymásnak a családban; és Sajnálom! – ha valami rosszat tettünk. Utóbbit még a nap vége előtt mondjátok ki: béküljetek ki a nap befejezése előtt - mondta a pápa. Az egyházfő egyúttal felszólította a világ összes katolikusát, hogy vegyenek részt a családok évével kapcsolatos rendezvényeken.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino/2021.03.14.

(Forrás: magyarkurir.hu, Index.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..